Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Wenen

Wiener Staatsoper, Wenen

Praktische info over Wenen

Vervoer in de stad

Wenen beschikt over een van de beste openbaar vervoersystemen van Europa. Het is veilig en eenvoudig te gebruiken en bestaat uit punctuele bussen en trams, een snelle U-Bahn (metro) en S-Bahn (spoorweg). De meeste rijden van ongeveer 06.00 uur tot middernacht; de bussen stoppen eerder, maar er zijn nachtbussen in de weekenden langs de belangrijkste routes. De U-Bahn is de snelste manier om in de stad rond te reizen, terwijl de S-Bahn de goedkoopste manier s om de luchthaven te bereiken. Het tramnetwerk is een van de grootste ter wereld en is de op één na beste manier om u te verplaatsen, met als bijkomend voordeel dat het een goede manier is om de stad te bekijken, hoewel sommige lijnen in het weekend geen dienst hebben. De bussen zijn handig in de binnenstad, waar geen trams zijn. De tarieven zijn standaard voor alle vormen van openbaar vervoer (€ 1,70 voor een enkeltje) en staat na validatie één reis met overstappen in dezelfde richting toe. Er zijn ook reispassen zijn beschikbaar: de Vienna Card is drie dagen geldig en maakt onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, met uitzondering van nachtbussen mogelijk, en biedt kortingen op vele attracties, in winkels en in restaurants. Taxi's zijn ruim beschikbaar. Ze zijn betrouwbaar en hebben een meter, maar er is een lijst met extra toeslagen en ze behoren tot de duurste van Europa. De meest romantische, zij het duurste, manier om de stad te verkennen is met een paardenkoets, of Fiaker. Een auto is in Wenen over het algemeen een last, maar kan handig zijn voor uitstapjes buiten de stad.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zaterdag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112 of 122

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 8 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Nationale feestdag 26 okt 26 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Wenen heeft een gematigd continentaal klimaat, met warme, zonnige zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in januari bedraagt -4°C tot 1°C, terwijl de temperatuur in juli varieert van 15°C tot 25°C. Er treden 's zomer vaak onweersbuien op en in de winter is sneeuw heel gewoon. De lente, de herfst en het begin van de zomer zijn waarschijnlijk de beste tijden om naar Wenen te reizen.

Internationale luchthaven Wenen

www.viennaairport.com

Vervoer naar de stad

Lokale bussen en treinen vertrekken regelmatig naar Wenen. De City Airport-trein biedt een snelle en directe dienst naar de centraal gelegen City Air Terminal, die is aangesloten op de metro-, bus- en tram-netwerken. Treinen vertrekken om de 30 minuten en rijden tussen 06.05 en 23.35 uur. De 16 minuten durende rit kost € 12. De S7-trein heeft ook om de 30 minuten een verbinding met Wenen, hoewel de rit met een aantal stops iets langer duurt.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Hertz, Budget, Sixt en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar voor de aankomsthal. Het taxitarief wordt met een meter berekend en is ongeveer € 40 of meer naar het stadscentrum; de rit duurt ongeveer 30 minuten.

Voorzieningen

Er zijn meer dan 70 winkels, waaronder taxfreewinkels, maar ook verschillende restaurants en bars in beide terminals. Er zijn geldwisselkantoren en banken aanwezig. Overige faciliteiten zijn onder andere luchtvaartmaatschappijlounges, een bagagedepot, zakencentra, internetcafés en een medisch centrum.

Parkeren

De internationale luchthaven van Wenen heeft twee meerlaagse parkeergarages die verbonden zijn met de terminal via overdekte voetpaden. Parkeertarieven variëren van € 3,70 per uur tot € 36,40 per dag, maar de tarieven variëren per sectie. Parkeerterrein C, het terrein voor lang parkeren, is over het algemeen goedkoper, maar nog steeds op loopafstand van het terminalgebouw.

Internet

Wifi is 24 uur per dag gratis alom beschikbaar bij de luchthaven.