Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Milaan

Galleria Vittorio Emanuele II, Milaan

Praktische info over Milaan

Vervoer in de stad

ATM runt de metro-, bus-, tram- en trolleydiensten in Milaan, die het voordeel hebben dat ze geïntegreerd zijn. Kaartjes, die verkrijgbaar zijn bij winkels met het ATM-logo, worden aan boord gevalideerd en hebben daarna kunt u 75 minuten reizen met elk van de vervoersmogelijkheden of één ritje met de metro. De metro van de stad is vooral erg goedkoop en gebruiksvriendelijk, en bestaat uit drie lijnen: Linea 1 gaat naar de meeste belangrijke toeristische gebieden nabij de Duomo. Taxi's zijn ruim beschikbaar, maar moeten worden gehuurd bij gemarkeerde standplaatsen. Houd rekening met extra kosten voor bagage, nachttarieven of reizen op zondag. Het huren van een auto en zelf rijden is geen plezierige ervaring in Milaan en kan het best worden vermeden. Het historische gebied rond de kathedraal is aangenaam voor voetgangers en een aantal attracties kunnen te voet worden bereikt.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Bevrijdingsdag 25 apr 25 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de republiek 2 jun 2 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Milaan is mediterraan, maar net als bij elke grote metropool, hebben gebouwen en menselijke activiteit invloed op het lokale microklimaat. In het geval van Milaan, maakt dit het weer enigszins extremer. De zomers kunnen heet en vochtig zijn, met temperaturen boven de 30°C in augustus. De bergen achter de stad beschermen Milaan enigszins tegen strenge winters, maar het weer is erg fris en de temperatuur zakt regelmatig onder het vriespunt. De winter brengt ook regenbuien en dichte mist met zich mee. De lente (maart tot mei) en vroege zomer (juni) zijn wat het weer betreft de beste tijd om een bezoek te brengen aan Milaan, hoewel de herfst (september tot november) ook erg aangenaam is. In de late zomer, met name in augustus, wordt het onaangenaam heet en vertrekken vele lokale bewoners voor hun zomervakantie en zijn sommige restaurants en hotels gesloten. De winter is iets te koud voor de meeste toeristen, maar de attracties van Milaan zijn in elk seizoen van wereldklasse. Eigenlijk is Milaan het hele jaar door een goede toeristische bestemming.

Luchthaven Linate Milaan

www.sea-aeroportimilano.it/en/

Vervoer naar de stad

Bus nummer 73 rijdt tussen 06.05 en 00.55 uur om de 10 minuten van luchthaven Linate naar Piazza S. Babila in Milaan en kost € 1 per kaartje. Er is ook een bus die tussen 06.05 en 23.45 uur om de 30 minuten naar het centraal station van Milaan rijdt. Alle bussen vanaf luchthaven Linate vertrekken net buiten de aankomsthal.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven bij luchthaven Linate zijn onder andere Avis, EasyCar, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt en Thrifty. Deze hebben allen balies in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Taxidiensten zijn beschikbaar buiten de aankomsthal. De rit naar het centrum van de stad kost tussen de € 15 en € 25 en duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersomstandigheden. Er zijn deeltaxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Luchthaven Linate heeft één groot terminalgebouw met een aankomsthal op de begane grond en een vertrekhal op de eerste verdieping; beide zijn ze te voet toegankelijk.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, een postkantoor, een bagagedepot en bagage-inpakdiensten, een zakencentrum en executive lounge, een apotheek en eerstehulpstation, een kapsalon, kledingreinigingsfaciliteiten, een kapel en een informatiebalie. Er zijn taxfreewinkels en eetgelegenheden variëren van fastfood-zaakjes tot goede restaurants.

Parkeren

Er zijn 4500 parkeerplaatsen. Kort parkeren op Internationale luchthaven Linate Milaan kost € 0,90 per 15 minuten tot een daglimiet van € 26; parkeerterreinen P1 en P2 kosten € 3,80 voor één uur, € 6 voor twee uur, € 11 voor zes uur, € 21 tot maximaal 12 uren en € 28 per dag. Het goedkoopst lang parkeren kan op PR1, met een dagtarief van € 22.

Internet

In de aankomstlounge, bij de incheckbalies, in de boardinglounge en in verschillende restaurants is wifi verkrijgbaar tegen een vergoeding.

Luchthavens in de buurt