Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Boekarest

Het Parlementspaleis, Boekarest

Vliegtickets naar Boekarest

Roemeense cultuur in al haar glorie

Wilt u op reis naar een stad vol bijzondere cultuur? Boek vliegtickets naar Boekarest en loop over het Plein van de Revolutie. Ontspan in het Cismigiupark en bezoek de Stavropoleoskerk. Boekarest is een statige stad vol brede boulevards en imposante paleizen. Het meest indrukwekkende is het Parlementspaleis. Maar de Roemeense hoofdstad kent ook prachtige parken zoals het Herastraupark waar u kunt picknicken, wandelen en rolschaatsen. Boekarest is een bezoek zeker waard!

Cultuur in overvloed

Het stikt in Boekarest van de interessante musea. Veel zijn er gehuisvest in voormalige paleizen. Zo is het Nationaal Museum voor de Kunst gevestigd in het Koninklijke Paleis en alleen daarom al een bezoek waard. En dan is er nog het Dorpsmuseum: het grootste openluchtmuseum van Europa. Hier krijgt u een goed beeld van het Roemeense plattelandsleven. Een andere bezienswaardigheid is de Arcul de Triumf: een Roemeense versie van de Franse Arc de Triomphe. Boekarest is een ideale bestemming voor een culturele stedentrip en het startpunt voor een vakantie in Roemënie. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Boekarest!

De verschillende delen van Boekarest

Volg in Boekarest de Calea Victoriei, de oudste straat van de stad. U loopt vanzelf langs een aantal van de bekendste trekpleisters van de stad, zoals het Plein van de Revolutie, het prachtige concertgebouw, Ateneul Român en het Cantacuzino Paleis. Intiemer is Lipscani: deze middeleeuwse wijk was vroeger de belangrijkste handelsbuurt van Boekarest. Door met keien geplaveide straten loopt u langs sfeervolle boetiekjes en galerieën. De wijk kent ’s avonds een bruisend nachtleven en is een goede plek om een hotel te boeken.

Vliegtickets naar Boekarest voor een culturele stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Boekarest boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Roemenië snel dichterbij.

+Lees meer

 

Praktische info over Boekarest

Internationale luchthaven Henri Coandă

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Boekarest

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De officiële munteenheid is de Roemeense leu (RON). Eén leu is 100 bani. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, op internationale luchthavens, in hotels of bij officiële en wisselkantoren (casa de schimb of birou de schimb valutar). Geldautomaten zijn overal te vinden bij banken, op luchthavens en in de winkelcentra van de grote steden. In de grote steden kunt u betalen met American Express, MasterCard en Visa. Het is raadzaam om altijd contant geld op zak te hebben voor het geval uw creditcard niet wordt geaccepteerd.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+2 (GMT+3 van de laatste zondag in maart tot de laatste zaterdag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

 

Boekarest: similar destinations