Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Muscat

De oude stad van Muscat

Praktische info over Muscat

Vervoer in de stad

Bussen zijn de beste en goedkoopste manier om rond te reizen in Musqat. Moderne bussen rijden langs belangrijke wegen met specifieke bushaltes. Voor verder weg liggende bestemmingen zijn Baiza-bussen gebruikelijk en deze zigzaggen effectief langs de plattelandswegen, hoewel de bussen zelfs soms een beetje aftands zijn. Taxi's zijn in ruime mate beschikbaar en een eenvoudige manier om van en naar de luchthaven te reizen. Sta erop dat de chauffeur de meter gebruikt, tenzij deze ontbreekt; spreek in dat geval een prijs af voordat u in het voertuig stapt. Taxi's zijn duur, maar handig als u geen bus kunt vinden of niet in de zon wilt wachten. Er is geen metro of treinspoor in Musqat en sommige reizigers geven er de voorkeur aan om een auto te huren en zelf rond te rijden.

Tijdzone

GMT+4.

Netspanning

Netspanning is 220/240 volt, 50Hz. De stekkers hebben drie rechthoekige, platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Milad un Nabi (Geboortedag Mohammed) 13 jan 3 jan
Lailat al Miraj (Hemelvaart Mohammed) 27 mei 16 mei
Dag van de wedergeboorte 23 jul 23 jul
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul - 31 jul 18 jul
Eid Al-Adha (Offerfeest) 4 okt - 7 okt 23 sept - 26 sept
Al Hijra (Islamitisch nieuwjaar) 25 okt 13 okt
Verjaardag van sultan Qaboos 5 nov 18 nov
Nationale feestdag 22 nov 18 nov

Klimaat

+

Ondanks dat de stad aan de kust ligt, kan het in Musqat ondraaglijk heet worden. De beste tijd om een bezoek te brengen is tussen december en maart, wanneer het meer gematigde winterseizoen voor menselijke temperaturen zorgt. Februari is de koelste maand. De rest van het jaar kunnen de temperaturen ver boven de 38°C stijgen. Plotselinge regen kan stortvloeden veroorzaken, hoewel neerslag ongebruikelijk is.

Internationale luchthaven Masqat

www.omanairports.com

Vervoer naar de stad

Openbare bussen, gerund door de Oman National Transport Company stoppen langs de Sultan Qaboos Highway buiten het luchthavencomplex.

Autoverhuur

Autoverhuurfaciliteiten zijn beschikbaar in de openbare hal buiten de aankomstruimte.

Luchthaventaxi's

Taxi's vanaf de internationale luchthaven van Musqat vindt u buiten de aankomsthal. U kunt vooraf betalen bij de taxistand buiten de aankomsthal. Er is een handige tarieftabel voor belangrijke hotels en de rit van 32 km naar het stadscentrum kost meestal minder dan OMR 10. Er zijn ook taxi's beschikbaar voor vervoer naar andere steden in Oman.

Voorzieningen

De luchthaven wordt momenteel uitgebreid. Er is een geldwisselkantoor en er zijn horecapleinen in de aankomst- en vertrekruimtes, een grote, taxfreewinkel met ruim assortiment in zowel de aankomst- als de vertrekhal en een boekwinkel. Er zijn openbare telefoons, een bidruimte en faciliteiten voor bagagebewaring.

Parkeren

Er is voor het terminalgebouw gelegenheid tot kort en lang parkeren voor een vergoeding.

Internet

Er wordt gratis wifi aangeboden op de luchthaven, maar er is een mobiele telefoon nodig voor registratie.