Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Miami

Art-decogebouwen, Miami

Praktische info over Miami

Vervoer in de stad

De belangrijkste pijler van het openbaar vervoersysteem van Miami is de Metrobus; het netwerk is echter groot en het kost tijd om eraan gewend te raken. Het tarief is standaard voor elke bestemming. Als u moet overstappen op een andere bus, vraagt u bij het kopen van een kaartje om een overstap, wat extra kost. Er is ook een verhoogde treindienst, genaamd de Metrorail, die om de mijl een station heeft op de rit naar Miami Noord en Miami Zuid, alsook een verhoogde monorail, de Metromover, die geweldige uitzichten over het centrum van Miami en Biscayne Bay biedt en aansluit op bussen en treinen. De meeste bezoekers nemen echter een taxi of huren een auto. Dit kan handiger zijn, omdat de stad uitgespreid ligt over een groot gebied. Om een auto te huren, moet de bestuurder ouder dan 21 jaar zijn, in het bezit zijn van een geldige creditcard en, indien afkomstig uit het buitenland, van een paspoort en een Engelstalig rijbewijs. De lokale automobilisten kunnen agressief zijn.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Groot-Miami geniet van een subtropisch klimaat dat het hele jaar door voor voldoende zonneschijn zorgt. Bescherming tegen de zon wordt aangeraden, zelfs als de temperaturen getemperd worden door koele briesjes afkomstig van de oceaan. Regen valt meestal in de zomer en vroege herfst. De luchtvochtigheid is in de zomer doorgaans tussen de 85 en 90 procent, wat Miami tot een van de vochtigste steden van de VS maakt. Miami is het hele jaar door een geweldige bestemming; veel reizigers geven er echter de voorkeur aan om de massa's in december en januari, en de drukkende hitte van juli en augustus te ontwijken.

Internationale luchthaven Miami

www.miami-airport.com

Vervoer naar de stad

De luchthaven is goed aangesloten op de grotere regio Miami via verschillende diensten die worden geleverd door de Miami-Dade Transit Department. Dit zijn onder andere de lokale Metrobus met vaste dienstregeling ( het busstation bevindt zich op niveau 1 van hal E); een Metrorail-openbaarvervoersysteem; een vast spoorwegsysteem met als specifieke bestemmingen het centrum van Miami en Brickell; en de TriRail-forensentrein naar Broward en Palm Beach-counties vanaf het luchthavenstation ten oosten van de luchthaven op NW 21st Street.

Autoverhuur

Er zijn buiten het terminalgebouw autoverhuurbedrijven die met een shuttledienst kunnen worden bereikt. Bedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi's en shuttles zijn beschikbaar op het aankomstniveau, buiten bij de bagageband. Op verzoek zijn er rolstoeltoegankelijke taxi's en shuttles beschikbaar. De tarieven naar het stadscentrum zijn ongeveer $ 24 in een taxi en $ 15 in een shuttle (het geschatte shuttlebedrag is per persoon en de tarieven variëren bij extra passagiers).

Transfer tussen terminals

De drie terminals zijn met elkaar verbonden via voetpaden of treinen.

Voorzieningen

Er zijn 24 uur per dag talrijke restaurants, bars, cafés en fastfood-ketens geopend. Er zijn tientallen winkels aanwezig, waaronder taxfree. De luchthaven beschikt ook over pinautomaten, geldwisselkantoren, een barbier/kapsalon, een kapel, een fitnessclub, een kunstgalerij en een zwembad op het dak. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

De faciliteiten voor lang parkeren bij de internationale luchthaven van Miami bestaan uit twee meerlaagse parkeergarages. Kort parkeren is daar ook mogelijk, nabij de terminals. De tarieven voor de parkeergarages bedragen $ 6 voor het eerste uur en $ 17 voor drie uur tot een volledige dag. Parkeren op het Economy-terrein kost $ 3 per uur, met een dagtarief van $ 8.

Internet

Er is wifi beschikbaar voor $ 4,95 voor 30 minuten en $ 0,25 per daaropvolgende minuut of $ 9,95 per dag.