Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Quito

Quito met de Cotopaxivulkaan

Praktische info over Quito

Vervoer in de stad

Rondreizen in Quito is gemakkelijk en erg goedkoop. De lange, smalle stad wordt bediend door drie soorten bussen. De populareszijn lichtblauw van kleur, kosten ongeveer 0.18 US$ per rit, maar zijn doorgaans overvol. Roze interparroquial-bussen vervoeren passagiers naar de buitenwijken, en felrode selectivo'szijn de wat luxere optie. Ze kosten ongeveer US$ 0,25 per rit. Staande passagiers zijn niet toegestaan. Milieuvriendelijke elektrische trolleybussen, trolesgenaamd, volgen twee noord-zuid routes langs de Av. 10 de Agosto en de Av. 6 de Diciembre. Taxi's zijn ruim aanwezig en goedkoop. Ze kosten slechts één à twee Amerikaanse dollars voor een gemiddelde rit in het centrum.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-5.

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de twee-pinsstekker.

Alarmnummer

101 (politie); 131 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnaval 3 maart 16 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Slag van Pichincha 24 mei 24 mei
Onafhankelijkheidsdag 10 aug 10 aug
Onafhankelijkheidsdag Guayaquil 9 okt 9 okt
Allerzielen 2 nov 2 nov
Onafhankelijkheidsdag Cuenca 3 nov 3 nov
Stichting van Quito 6 dec 6 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Quito heeft een subtropisch hooglandklimaat. De stad heeft een redelijk constant koel klimaat als gevolg van de hoge ligging en de positie nabij de evenaar. De gemiddelde dagtemperatuur is 19°C, en daalt 's nachts naar een gemiddelde temperatuur van 10°C. De gemiddelde jaartemperatuur is 15°C. Er zijn slechts twee duidelijke seizoenen in de stad: droog en nat. Het droge seizoen (zomer) loopt van juni tot september en het natte seizoen (winter) is van oktober tot mei.

Internationale luchthaven Mariscal Sucre

www.quitoairport.aero/index.php?lang=en

Vervoer naar de stad

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar en er zijn busdiensten. Gebruik waar mogelijk het gratis busvervoer dat u door uw hotel wordt aangeboden; regel dit van tevoren.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn vertegenwoordigd op de luchthaven, net als enkele lokale bedrijven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar voor vervoer naar de stad. Sta erop dat de meter aan het begin van de rit wordt aangezet. Taxivouchers kunnen buiten de aankomstterminal worden gekocht. Het gemiddelde tarief naar het centrum van Quito is US$ 26.

Transfer tussen terminals

Er zijn twee terminals, die met elkaar verbonden zijn via een voetpad.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere winkels, restaurants, cafés, taxfreewinkels en toeristeninformatiebalies. Banken, pinautomaten en geldwisselfaciliteiten zijn ook aanwezig. Er is tevens telefoon en toegang tot het internet. Passagiers met speciale behoeftes worden verzorgd en er is op verzoek een rolstoeldienst beschikbaar.

Parkeren

Er is gelegenheid tot lang en kort parkeren. De kosten zijn US$ 2 gedurende het eerste uur en US$ 1,50 voor elk daaropvolgend uur.

Internet

Er is gratis wifi op de luchthaven.