Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Beijing

De Verboden Stad in Peking

Praktische info over Beijing

Vervoer in de stad

De metro is een geweldige manier om rond te reizen in Peking, hoewel het tijdens het spitsuur enorm druk kan zijn. De metro sluit om middernacht en opent weer om 05.00 uur. Reizigers kunnen een prepaid kaart kopen (Yîkâtông) om met de metro en de bus te reizen. Met gebruik van deze kaart is de prijs voor buskaartjes verlaagd, maar blijft de ritprijs voor de metro hetzelfde. De meeste bussen rijden van 05.00 tot 23.00 uur. Autorijden in Peking is gecompliceerd en soms angstaanjagend, met weinig Engelse borden en aanhoudende files. Taxi's zijn in overvloed aanwezig en rekenen een basistarief van ongeveer RMB 10. Er is een toeslag van RMB 1 voor elke rit. Fietsen is een goed alternatief met verschillende fietsverhuurbedrijven in de stad en duidelijk aangegeven fietsbanen, fietsparken en de aanwezigheid van miljoenen andere fietsers, met name in het spitsuur. Het ziet er misschien intimiderend uit, maar kan voor de wat avontuurlijker reiziger de beste manier zijn om de stad te verkennen. Er zijn 50.000 huurfietsen beschikbaar bij outlets in de buurt van metrostations, commerciële districten, hotels en kantoorgebouwen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 120 (ambulance - Beijing)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan - 3 jan
Lentefeest 31 jan - 6 feb 19 feb - 25 feb
Qing Ming (Gravenfeest) 5 apr - 7 apr 4 apr - 6 apr
Drakenbootfestival 31 mei - 2 jun 20 jun - 29 jun
Midherfstfeest 6 sept - 8 sep 26 sept - 28 sept
Stichting van de Volksrepubliek China 1 okt - 3 okt 1 okt - 3 okt
Meifeest 1 mei - 3 mei 1 mei - 3 mei

Klimaat

+

Het klimaat van Peking is nogal extreem. Er zijn vier uitgesproken seizoenen, met grote temperatuurverschillen tussen de winter (ver beneden het vriespunt) en de hete vochtige zomer. De meeste regen valt in de zomer. Plotselinge stortbuien maken de paraplu tot een noodzakelijk reisaccessoire. De lente en de herfst zijn redelijk korte seizoenen. In de lente (februari tot april) zijn de condities warm en winderig. De herfst (augustus tot oktober) brengt blauwe luchten, plezierig milde temperaturen en een lichte luchtvochtigheid. De lente en de herfst zijn de beste seizoenen om naar Peking te reizen.

Internationale luchthaven Peking Capital

en.bcia.com.cn

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig shuttlebussen (ongeveer om de 45 minuten) naar het stadcentrum, het centraal treinstation van Peking en de grootste hotels. Er zijn ook taxi's met een meter beschikbaar, maar reizigers wordt aanbevolen hun bestemming in het Chinees op een briefje te hebben om verwarring te voorkomen. De reistijd naar de stad is ongeveer een uur.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig, waaronder Hertz en Avis.

Luchthaventaxi's

Taxi's beschikken over een meter en rekenen ongeveer RMB 76 ($ 12) voor vervoer naar de meeste hotels, maar prijzen variëren. Fooien worden niet verwacht. De reis van 28 km naar de stad duurt ongeveer een uur. Vermijd taxichauffeurs die klanten aanspreken. Wacht in plaats daarvan in de rij voor de taxi's en sta op het gebruik van de meter.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een shuttlebus tussen de terminals.

Voorzieningen

Er zijn verschillende geldwisselkantoren, een bank en pinautomaten, telefoons, toeristeninformatie, verschillende winkels en taxfreewinkels en een zakencentrum. Een horecaplein biedt verschillende eet- en drinkgelegenheden, terwijl een entertainmentcentrum alles van films tot een Chinese massage biedt.

Parkeren

De parkeergarage bevindt zich nabij terminal 3 en is verbonden met het terminalgebouw middels een ondergronds voetpad. Er is ook een luchthavenmetro die de parkeergarage verbindt met de terminals. Parkeren is de eerste 30 minuten gratis, daarna kost het RMB 6 voor het eerste uur en RMB 5 voor elke daarop volgende 30 minuten. De maximale prijs per dag is RMB 80 voor de eerste twee dagen.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in sessies van vijf uur op de luchthaven, maar hiervoor is registratie nodig via sms met een mobiele telefoon of door uw paspoort te scannen in het luchthavensysteem. Vergeet niet dat veel sites geblokkeerd zijn, omdat toegang tot het internet in China uitvoerige firewall-beperkingen kent.