Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De vijf beste stranden van Barcelona

Niet voor niets zette National Geographic de stranden van Barcelona met stip op nummer één in de lijst met beste stranden ter wereld. Niets is zo lekker als een verfrissende duik in de zee na een dag lang Barcelona te hebben verkend. Sinds de Olympische Spelen van 1992 heeft Barcelona veel geïnvesteerd in het schoonhouden van het zand en water en dat werpt nog iedere zomer zijn vruchten af.

1. Bogatell

Bogatell is een van de populairste stranden van Barcelona en grenst aan een lange stenen boulevard die perfect is voor joggen, skaten en fietsen. Dankzij de opgehoogde promenade is het stadsverkeer niet of nauwelijks hoorbaar. De strandtenten op Bogatell draaien vaak hippe muziek en de sfeer is ontspannen.

2. Barceloneta

Barceloneta

Op het lange strand van Barceloneta zijn veel kekke strandtentjes te vinden met de lekkerste hapjes en (lokale) dranken. La Barceloneta wordt vooral druk bezocht door toeristen en groepen jongeren en dat maakt het tot één van de drukste – en tegelijkertijd gezelligste – stranden van Barcelona. La Barceloneta heeft veel recreatieve faciliteiten, zoals drie beachvolleyvelden, een tafeltennistafel en verschillende speeltoestellen voor kinderen.

3. Nova Icaria

Nova Icaria Barcelona

Dit strand met grofkorrelig zand ligt het dichtst bij de Olympische haven en is ideaal voor mensen die na een dagje zonnen lekker willen dineren. Er zijn namelijk uitstekende strandtenten, populaire restaurants en vele bars aan de boulevard te vinden. Daarnaast is Nova Icaria erg in trek bij families met kinderen en bij groepen vrienden. De uitgaanszone El Puerto Olímpico ligt naast het strand en is dus gemakkelijk bereikbaar.

4. San Sebastiá

Het strand van San Sebastiá ligt tussen het Vela Hotel en de wijk Barceloneta en is één van de langste stranden van de stad. San Sebastiá is vrij rustig vergeleken met de overige stranden en dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de leeftijd van de bezoekers wat hoger ligt. Toch worden er vaak watersporten zoals windsurfen en zeilen beoefend. Het strand heeft bovendien faciliteiten voor minder validen.

5. Mar Bella

Mar bella beach Barcelona

Mar Bella is een klein strandje dat vooral populair is onder jongeren. Het eerste deel van dit strand heeft, als enige van de stad, een officieel nudistengedeelte.. Nabij het strand is een parkje dat ideaal is voor een picknick of een siësta onder de bomen. Achter Bogatell is een basketbalveld aangelegd en een speciale zone voor skaters. Windsurfen, zeilen en kajakken is eveneens mogelijk en alle hiervoor benodigde spullen zijn te huur.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com