Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Museu Picasso: het grootse leven van een kunstenaar

Barcelona en Pablo Picasso (1881) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen voltooide de kunstenaar hier zijn academische opleiding, hij zette in deze stad ook zijn eerste stappen richting het modernisme. In Museu Picasso zijn de belangrijkste werken uit zijn vroege periode te bewonderen, kunst die gemaakt is tussen 1890 en 1904 – de tijd dat Picasso werkte en woonde in zijn geliefde ‘Barça’.

Museu Picasso

Net veertien was Picasso toen hij zich inschreef aan de Academie voor Schone Kunsten. Het werd het begin van een prachtige, veelzijdige carrière. Museu Picasso – één van de drie musea genoemd naar en gewijd aan de Spaanse kunstschilder – is niet voor niets het meest bezochte museum van Barcelona. De brede collectie bestaat uit zowel schilderijen, keramiek als grafische werken die in chronologische volgorde tentoongesteld zijn. Op deze manier wordt het unieke talent van Pablo Picasso inzichtelijk gemaakt.

Laatste levensfase

Los van zijn vroege werken, zijn er ook bijzonder realistische doeken te zien die Picasso schilderde in zijn ‘blauwe periode’. Gedurende deze tijd verbleef hij afwisselend in Barcelona en Parijs. Veel van de arme, melancholische figuren die hij toen schilderde waren inwoners van Barcelona. Indrukwekkend zijn ook de talloze kunstwerken uit Picasso’s laatste levensfase. Absolute topstukken zijn er in Museu Picasso niet te vinden, maar de tentoonstelling geeft wel een uitstekend inzicht in hoe Picasso zijn eigen karakteristieke stijl ontwikkelde.

Vijf koopmanshuizen

Het museum bestaat uit drie verdiepingen en in totaal zijn er 35 zalen die stuk voor stuk volgepakt zijn met Picasso’s werken. Museu Picasso is gevestigd in vijf met elkaar verbonden koopmanshuizen die zijn voorzien van binnenplaatsen en elementen die een eeuwenoud verleden verraden. De hoofdingang bevindt zich in het vijftiende-eeuwse Palau Berenguer d’Aguilar. De huizen staan in de Carrer Montcada – deze straat bevindt zich middenin de populaire wijk La Ribera.

www.museupicasso.bcn.cat

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com