Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

In de wolken op de Tafelberg

Hoog boven de skyline van Kaapstad prijkt de majestueuze Tafelberg, in 2011 nog benoemd tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Al eeuwenlang heeft de berg een magische aantrekkingskracht op mensen die de top willen bereiken. Uiteraard was dat vroeger een aanzienlijk zwaardere bezigheid dan nu met de snelle kabelbaan.

Table Mountain Cape Town

De Tafelberg dankt zijn naam aan de platte bovenkant, waardoor de berg op een tafel lijkt. In 1503 klom de Portugese ontdekkingsreiziger Antonio de Saldanha naar de top van de berg en noemde deze Tabao do Cabo, wat Tafel van de Kaap betekent. Het plateau is bijna drie kilometer lang en wordt aan de oostkant geflankeerd door Devil’s Peak en in het westen door de Lion’s Head. Het hoogste punt op de berg is McLear’s Beacon op 1086 meter.

Met de kabelbaan omhoog

Table Mountain Cape Town

De kabellift brengt bezoekers in slechts zes minuten naar boven en heeft sinds de opening in 1929 al zo’n twintig miljoen bezoekers vervoerd. De gondels draaien onderweg langzaam rond zodat iedereen aan alle kanten van het uitzicht kan genieten. Eenmaal op de berg is er natuurlijk het magische uitzicht over Kaapstad en de oceaan. Ook zijn er verschillende wandelroutes die langs prachtige natuur en uitzichtpunten voeren. Gratis wandelingen onder begeleiding van een gids, vertrekken iedere dag om 10:00 en 12:00 vanaf het bergstation van de kabelbaan.

Hoewel de klim naar boven voor veel mensen te lang en zwaar is, is de drie kilometer lange wandeling vanaf de berg naar beneden wél erg populair. Bij sterke wind is dit tevens de enige optie om weer beneden te komen omdat de kabelbaan dan wordt afgesloten. Voor de echte waaghalzen is er de mogelijkheid om te abseilen.

Website: http://tablemountain.net/

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com