Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Onder water in het Two Oceans Aquarium

Het Two Oceans Aquarium biedt een kijkje in het leven van twee verschillende oceanen. Kaapstad ligt tenslotte op de scheiding van de Atlantische en Indische Oceaan. Dat zorgt voor een unieke onderwaterwereld en een grote diversiteit aan waterleven. De vijf highlights van het aquarium op een rijtje.

1. Twee oceanen vol contrast

De Oceans of Contrast-tentoonstelling is verdeeld in twee delen. In de Atlantic Ocean Gallery kunnen bezoekers een kijkje nemen in het leven van de koude Atlantische Oceaan. Hier zwemt onder andere het zeer zeldzame Knysna-zeepaardje en komen bezoekers oog in oog te staan met de gigantische spinkrab. In de touch pool kan de structuur van anemonen, zeesterren en kelp (een soort zeewier) gevoeld worden. De Indian Ocean Gallery draait om het leven in de warmere Indische oceaan. Deze tank is een explosie van kleuren door de vele tropische vissoorten die hier rondzwemmen.

2. Mysterieuze kelpwouden

Kelpwouden zijn een veel voorkomend verschijnsel in de oceanen rondom Kaapstad. Hoe bijzonder deze wouden van zeewier zijn, kunt u op een unieke manier in dit aquarium ervaren. Het Ocean Basket Kelp Forest Exhibit is een onderwaterbos waarin metershoge kelpplanten groeien. De lange stengels zorgen voor een mysterieuze sfeer en een veilig onderkomen voor de honderden gekleurde vissen die zich prima thuisvoelen in dit woud.

3. Watertank vol roofdieren

Two Oceans Aquarium Cape Town

Maar liefst twee miljoen liter water zit er in de watertank van de I&J Predator Exhibit. Het is de verblijfplaats van één van de grootste trekpleisters van het aquarium: de zandtijgerhaaien. U kunt  aan alle kanten om de tank lopen en er loopt zelfs een tunnel doorheen. Elke middag om half vier worden de haaien gevoerd. Behalve haaien leven er in de tank nog meer tropische roofdieren zoals de geelstaartschar en de leervis.

4. Meanderende rivier

Two Oceans Aquarium Cape Town

De Sappi River Meander volgt de loop van een rivier: van de oorsprong hoog in de bergen tot de uitmonding in de oceaan. Op het aangelegde strand spoelen golven aan en ziet u een kolonie Afrikaanse pinguïns. De hier geboren jongen worden door het aquarium vaak in het wild uitgezet. Langs de rivier groeien prachtige tropische planten en kletteren watervallen. Ook is er een kikkervijver waar u alles te weten komt over deze amfibieën.

5 Duiken tussen de haaien

Two Oceans Aquarium Cape Town

Eén van de unieke aspecten van het aquarium is de mogelijkheid om in twee verschillende tanks te duiken. Ervaren duikers kunnen zwemmen tussen de kelpwouden in de Ocean Basket Kelp Forest Exhibit. De echte durfals kiezen voor een duik tussen de haaien in de I&J Predator Exhibit. Hier zwemt de bezoeker echt vrij tussen de haaien, dus zonder kooi. De haaien staan op de lijst van ‘vriendelijke haaisoorten’ dus de duik is veilig. Naast wat lef is een duikbrevet voor deze ervaring wel een vereiste.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com