Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

St Maarten

Kleurrijke huizen, Sint-Maarten

Praktische info over St Maarten

Vervoer in de stad

Er zijn bussen die volgens een nogal lakse dienstregeling rondrijden in Sint Maarten; zij rekenen voor elke plaats die doorkruist wordt (in US$), waaronder Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay, Maigot en Grand Case. Het is vel sneller om per taxi te reizen, die telefonisch besteld kan worden. Het huren van een auto voor een dag of twee is altijd een goede manier om het meeste te halen uit een vakantie in Sint Maarten, want het wegensysteem bestaat in principe uit een ring langs de kustlijn, met enkele smallere wegen naar het binnenland. Autorijden is redelijk stressvrij; weggebruikers in Sint Maarten hebben de reputatie enorm beleefd te zijn en ze gebruiken veelal hun claxon om andere bestuurders te begroeten.

Tijdzone

GMT-4.

Netspanning

Netspanning is 110/220 volt, 60Hz. De standaard stekker heeft twee of drie platte, grote pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Dag van het koninkrijk 15 dec 15 dec
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Koningsdag 26 apr 27 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 apr
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Quatorze Juillet (Bestorming van de Bastille) 14 jul 14 jul
Schoelcher Day 21 jul 18 jul - 21 jul
Antillendag 25 okt 21 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Sint Maarten 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het eiland is het hele jaar door zonnig en warm, met gemiddelde maandelijkse temperaturen die gedurende het jaar weinig van elkaar verschillen. De temperatuur varieert van 22-30ºC in de kustgebieden en 19-27ºC landinwaarts. Koele winden teisteren het eiland het hele jaar door. Regenbuien kunnen op elk moment worden verwacht, maar regenstormen waaien snel over. Het orkaanseizoen in de Caraïben duurt van juni tot november, waarbij de meeste stormen optreden in september. December tot mei wordt als het droogste seizoen gezien (hoewel het hele jaar door regen kan vallen) en wordt als de beste tijd beschouwd om een bezoek te brengen aan Sint Maarten. De winter en kerst-/nieuwjaarsvakantie zijn traditioneel gezien de populairste tijd om het eiland te bezoeken, maar de zomer kan ook een goede tijd zijn voor een bezoek omdat de verblijfskosten veel lager zijn en de stranden, wegen en restaurants niet zo druk.

Internationale luchthaven Prinses Juliana

www.sxmairport.com

Vervoer naar de stad

Er is geen openbaar vervoer van en naar de luchthaven, maar er zijn taxi's beschikbaar en enkele hotels regelen ook vervoer.

Autoverhuur

Autoverhuurbalies zijn te vinden in de aankomsthal. Hier zijn vertegenwoordigingen te vinden van Avis, Hertz, Alamo, Paradise Islance, U-Save, Empress, Sunshine, Safari, Budget, Dollar, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi's, gereguleerd door de Airport Taxi Association, zijn beschikbaar buiten de aankomsthal, waar een taxibalie is. Taxi's naar Philipsburg kosten ongeveer US$ 15. Er wordt een fooi verwacht.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bij Prinses Juliana zijn onder andere een bank, een pinautomaat, een restaurant, verfrissingen, een business class-lounge, hulp voor gehandicapten en taxfreewinkels.

Parkeren

Er zijn ophaal- en afzetgebieden buiten de terminal en er is parkeergelegenheid op loopafstand van de ingang. Parkeren kost US$ 1 per half uur voor de eerste acht uur en US$ 1 voor elke daaropvolgende twee uren. Het tarief voor een dag is US$ 24 en voor een week US$ 120.

Internet

De luchthaven biedt gratis wifi.