Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Stadsdeel Le Plateau, Montreal
 

Praktische info Munchen, Duitsland

Vervoer in de stad

Het centrum van München is een voetgangerszone, dus veel van de attracties kunnen te voet worden bereikt; wat ook de plezierigste manier is om bepaalde delen van de stad te verkennen. Het efficiënte en geïntegreerde openbaar vervoersysteem van de stad kan uitstekend worden gebruikt om buiten het centrum te reizen; het bestaat uit bussen, trams, de U-bahn (metro) en de S-bahn (forensentrein) die rijden van ongeveer 05.00 tot 01.00 uur 's Nachts rijden er ieder uur bussen en trams langs de belangrijkste routes. Kaartjes moeten bij het betreden van het station of het voertuig gevalideerd worden en zijn overdraagbaar tussen alle vormen van vervoer en geldig gedurende twee uur na afstempelen, zolang men maar dezelfde kant op reist. De tarieven zijn gebaseerd op zones en het systeem is goed georganiseerd en eenvoudig te begrijpen. Er zijn ook verschillende dagpassen verkrijgbaar, naast de München Welcome Card, die alle vormen van vervoer in de stad dekt, met korting op de belangrijkste attracties in de stad. Taxi's zijn veilig en handig, maar duur. U kunt eenvoudig een auto huren, maar het is vaak beter om het openbaar vervoer te gebruiken in de grote Europese steden om frustratie en verwarring te voorkomen. U kunt ook voor heel weinig een fiets huren en dit is een prachtige manier om de stad te verkennen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever contant geld bij zich dragen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen; het is vaak goedkoper om gebruik te maken van de openbare telefoon (met telefoonkaart) in postkantoren. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de grotere plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 110 (politie); 112 (ambulance/brandweer)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven München

www.munich-airport.de

Vervoer naar de stad

Er rijden overdag en het grootste deel van de nacht frequente forensentreinen naar verschillende stations in München, waaronder de belangrijkste stations voor aansluitingen naar andere grote Europese steden. Er zijn taxi's, maar ook bussen beschikbaar naar veel regionale bestemmingen en naar het belangrijkste treinstation. Het duurt ongeveer 20 minuten per trein en 45 minuten per auto om het stadscentrum te bereiken.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

Bij beide terminals zijn taxi's beschikbaar. De reistijd naar het stadscentrum is ongeveer 45 minuten en taxi's kosten rond € 35 tot € 55.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden via een shuttlebus van de luchthaven.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende restaurants en bars, taxfree- en andere winkels, douchegelegenheid en een apotheek. Pinautomaten en geldwisselbalies zijn aanwezig in de aankomst- en vertrekhallen.

Parkeren

Parkeren op terrein P1-5, P7, P8, P26 en P35 kost € 4 voor het eerste uur tot maximaal € 29 per dag. Lang parkeren is het goedkoopst op de parkeerterreinen P41, P80 en P81 voor € 19 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in beide terminals.