Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Calgary

Kanoën op Moraine Lake, Calgary

Praktische info over Calgary

Vervoer in de stad

Rondtrekken in Calgary is eenvoudig, omdat de meeste bezienswaardigheden van de stad geconcentreerd zijn in het centrum. De straten in het centrum zijn aangelegd in een genummerde rastervorm, met lanen van oost naar west en straten van noord naar zuid, terwijl de buitenliggende wijken meer meanderende straten hebben die verwarrend kunnen zijn voor bezoekers. Vanwege het rastersysteem kan het centrum van Calgary op een eenvoudige manier te voet worden verkend. Het Eau Claire-marktgebied en het winkelcentrum Stephen Avenue zijn prettige gebieden die alleen toegankelijk zijn voor voetgangers. Het openbaar vervoersysteem van Calgary is efficiënt en betrouwbaar, met een lightrail- en bussysteem in het centrum. De lightrail rijdt elke dag van 04.00 uur tot middernacht en de bussen rijden van 05.00 uur tot middernacht en tot 01.00 uur op enkele routes. Er is een gratis zone in het centrum van de stad en in andere delen kan een kaartje worden gekocht bij elke Co-op-, Safeway-, 7-Eleven-winkel of Mac's-supermarkt. Er zijn voldoende taxi's beschikbaar, die kunnen worden aangeroepen of besteld kunnen worden via de centrale. Houdt er rekening mee dat taxi's hoofdzakelijk rijden in de centrale delen van de stad. Autorijden is in Calgary redelijk stressvrij. Veel straten zijn eenrichtingswegen en de straten die zijn aangegeven als 'transit only' zijn alleen bestemd voor het openbaar vervoer. Parkeerplekken in het centrum zijn schaars en verwarrend, want de stad maakt gebruik van een automatisch betaalsysteem waarbij u uw zone en kentekennummer in moet voeren bij een betaalautomaat. Het is vaak eenvoudiger om op een privéterrein te parkeren. Er zijn verschillende bedrijven die auto's verhuren in Calgary.

Tijdzone

GMT-7 (GMT-6 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Victoriadag 19 mei 14 mei
Canadadag 1 jul 1 jul
Dag van de arbeid 1 sept 1 sept
Thanksgiving 13 okt 12 okt
Herdenkingsdag 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Calgary heeft warme zomers en bitter koude winters, met temperaturen die vaak ver onder het vriespunt zakken. De bergen zorgen ervoor dat het klimaat van Calgary vrij droog is. De geringe hoeveelheid regen die er valt, valt meestal in de zomer (juni tot augustus). De winters zijn lang en koud, maar ze worden zo nu en dan verzacht door een warme wind, de chinook genaamd. Het weer in Calgary is uitermate veranderlijk en dagelijkse voorspellingen blijken er vaak ver naast te zitten.

Internationale luchthaven Calgary

www.calgaryairport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden een aantal busdiensten tussen de luchthaven, het stadscentrum en andere bestemmingen in Alberta. Calgary Transit biedt een openbare busdienst, nummer 57, van en naar de luchthaven. Er is ook een snelshuttlebus vanaf de luchthaven die de meeste hotels in de regio Calgary aandoet en verschillende hotels bieden een gratis shuttlebusdienst.

Autoverhuur

Alamo, Budget, Avis, Hertz, National, en Thrifty zijn allen vertegenwoordigd bij de luchthaven en zijn te vinden in het autoverhuurcentrum tegenover het hoofdterminalgebouw.

Luchthaventaxi's

Luchthaventaxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.

Voorzieningen

Er zijn winkels en taxfreewinkels, restaurants en bars, pinautomaten, geldwisselfaciliteiten en een informatiestand in de terminal. Er is tevens een zaken- en internetcentrum en een winkel die mobiele telefoons verhuurt. Gehandicapte passagiers worden goed verzorgd en er zijn voldoende speelfaciliteiten voor kinderen.

Parkeren

Alle parkeerterreinen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Kort parkeren begint bij C$ 6 voor het eerste uur, met een daglimiet van C$ 35. Lang parkeren kan voor C$ 24 per dag tot maximaal C$ 109 per week. Het voordeelparkeerterrein kost echter slechts C$ 10,95 per dag en C$ 44,95 per week. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

De internationale luchthaven van Calgary biedt gratis wifi voor passagiers.