Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vancouver

De boulevard van Vancouver

Praktische info over Vancouver

Vervoer in de stad

Het geïntegreerde openbaar vervoersysteem van Translink is zowel uiterst efficiënt als voordelig. De gecomputeriseerde SkyTrain (lightrail) heeft zes ondergrondse haltes in het centrum en een verhoogd spoor. De laatste toevoeging, de Canada-lijn, verbindt nu het centrum met de internationale luchthaven van Vancouver. Het Translink-systeem omvat ook bussen, elektrische trolleybussen, West Coast Express-treinen (alleen op weekdagen) en SeaBus-passagiersveerboten die het centrum verbinden met Noord-Vancouver. Het netwerk bereikt elk deel van de stad, inclusief de stranden en skihellingen. Na middernacht wordt het reguliere bussysteem vervangen door een beperkte 'Owl'-nachtbusdienst op belangrijke routes. De tarieven zijn gebaseerd op een zonesysteem en kaartjes zijn 90 minuten geldig, inclusief overstappen, in de bussen, de SkyTrain en de SeaBus, vanaf het moment dat ze gevalideerd worden. Taxi's zijn gemakkelijk te vinden bij taxistandplaatsen, hotels of telefonisch te bestellen, maar kunnen buiten de binnenstad lastig zijn om aan te roepen. Het verkeer en het wegennet van Vancouver is redelijk goed georganiseerd, maar het huren van een auto is in de stad niet nodig, omdat het openbaar vervoer meer dan toereikend is.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Victoriadag 19 mei 14 mei
Canadadag 1 jul 1 jul
Dag van de arbeid 1 sept 1 sept
Thanksgiving 13 okt 12 okt
Herdenkingsdag 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het gematigde klimaat van Vancouver wordt geclassificeerd als een zeeklimaat, met warm, droog zomerweer (juni tot augustus) en koude, regenachtige winters (december tot februari). De zomertemperaturen bereiken een gemiddeld maximum van 22°C, terwijl de temperaturen in de winter kunnen dalen tot onder het vriespunt.

Internationale luchthaven Vancouver

www.yvr.ca

Vervoer naar de stad

De Canada Line, die deel uitmaakt van het AirLink-netwerk van de stad, verbindt de luchthaven met het centrum van Vancouver in ongeveer 25 minuten. De dienst rijdt om de 8-20 minuten en kost ongeveer C$ 10 naar het centrum. Er zijn bussen met een dienstregeling beschikbaar naar het centrum van Vancouver, Whistler, Vancouver Eiland en Washington State. Gratis shuttles vervoeren passagiers naar het terrein voor lang parkeren, de zuidelijke terminal, lokale hotels en andere bestemmingen nabij de luchthaven. Openbare busdiensten naar Vancouver, Richmond en verdere bestemmingen zijn beschikbaar bij het luchthavenbusstation nabij he Delta Hotel. Informatie over dienstregelingen en tarieven is verkrijgbaar bij TransLink, toeristeninformatiecentra en klantenservicebalies in beide terminals.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Thrifty zijn naast het terminalgebouw op de begane grond vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met een meter zijn rond de klok beschikbaar buiten de terminals. Kijk uit naar groene borden die oppikpunten voor taxi's aangeven. Taxi's rekenen ongeveer C$ 36 voor de 30 minuten durende rit naar het centrum. Tijdens het spitsuur is de prijs hoger en duurt de rit langer. Er wordt een fooi van 10-15 procent verwacht.

Transfer tussen terminals

De twee terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar, maar er is ook een gratis shuttle beschikbaar.

Voorzieningen

Beide terminals beschikken over pinautomaten, geldwisselkantoren en een bank. Er zijn verschillende bars, restaurants en fastfood-zaken verspreid over de luchthaven, alsook verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels, een bagagedepot en een medisch centrum. Daarnaast zijn er ook speelruimtes voor kinderen en een babyruimte.

Parkeren

De internationale luchthaven van Vancouver biedt verschillende parkeermogelijkheden in de parkeergarage recht tegenover de terminals. Parkeren kost C$ 8 per uur, maar er zijn kortingstarieven voor hele dagen of weken beschikbaar. Het goedkopere Economy-parkeerterrein bevindt zich op korte loopafstand van de terminal, terwijl het terrein voor lang parkeren een handige verbinding met de terminals heeft via een shuttlebus.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.