Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Op grote hoogte in het Capilano Suspension Bridge Park

Zeventig meter boven Capilano River bungelt de Capilano Suspension Bridge. Deze 140 meter lange hangbrug trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers en is één van de populairste attracties van Vancouver. Balanceren over deze smalle brug is trouwens niet voor mensen met hoogtevrees.

In 1888 kocht de Schotse ingenieur George Grant Mackay een lap grond aan beide zijden van de Capilano-rivier. Om de beide kanten met elkaar te verbinden legde hij een hangbrug aan, gemaakt van touw en planken. Na zijn dood in 1904 werd het touw vervangen door staalkabels. In 1956 werd de brug in vijf dagen tijd compleet opnieuw gebouwd door de toenmalige eigenaar Rae Mitchell die er meteen een toeristische attractie van maakte.

Adembenemende Cliffwalk

Breathtaking Cliff Walk Vancouver

Hoewel de oorsprong van het park bij de brug ligt en deze nog altijd de meeste bezoekers trekt, is er in het Capilano Suspension Bridge Park tegenwoordig nog veel meer te doen. De nieuwste aanwinst is de Cliffwalk, een serie vrijhangende loopbruggen die aan kliffen zijn bevestigd. Op sommige plaatsen zijn de bruggen van glas en kunnen bezoekers loodrecht naar beneden kijken.

Tree Tops Adventure

Tree Tops Adventure Vancouver

Een ander avontuur op grote hoogte is het Tree Tops Adventure. Deze attractie biedt bezoekers een kijkje in het oude regenwoud vanuit het perspectief van een eekhoorn. Over bruggen kan van de ene Douglas-spar naar de andere gelopen kan worden. Deze bomen zijn soms wel 1300 jaar oud. De bruggen en uitkijkplatforms zijn op een ingenieuze manier aan de bomen vastgemaakt zonder ze hierbij te beschadigen met pinnen of bouten.

Sprookjesachtig verlicht

Let there be light Vancouver

Het Capilano Suspension Bridge Park biedt tijdens de feestdagen de ultieme kerstervaring. De brug is dan versierd met honderden lampjes en hangt als een baken van licht in het donkere dal. Ook de rest van het park is sprookjesachtig verlicht.

Adres: 3735 Capilano Road, North Vancouver           Website: http://www.capbridge.com/

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com