Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Stoom afblazen in Gastown

Authentieke Victoriaanse gebouwen en oude straatkeien: welkom in Gastown. Historie wordt hier afgewisseld met een hippe mix van boetiekjes, clubs en sfeervolle restaurants. Het is niet voor niets één van de populairste en meest trendy wijken van Vancouver.

Gastown is gesticht in 1867, hetzelfde jaar waarin Canada een natie werd. Toen goudzoeker John Deighton hier de eerste kroeg in de omgeving opende, vestigden zich steeds meer mensen in de buurt. Deighton stond bekend om zijn onophoudelijke geklets (to gas in Victoriaans jargon) en had de bijnaam Gassy Jack. Het dorp kreeg hierdoor de naam Gastown. Uiteindelijk groeide dit kleine dorp uit tot de bruisende stad Vancouver.

1. Stoomklok

Gastown Vancouver

De stoomklok is de bekendste attractie van Gastown. Hoewel hij misschien ouder lijkt, is de klok pas in 1977 neergezet. Op de plek van de klok zat ooit een stoomrooster in de straat. Om dit af te dekken en de stoom optimaal te benutten, werd er besloten tot de bouw van een stoomklok. Hij wordt van stoom voorzien door leidingen die onder de straten lopen en heel downtown Vancouver van warmte voorzien. Elk kwartier geeft de klok een kort fluitje en een wolkje stoom. Op het hele uur geeft hij acte de présence met een vrolijk deuntje en komt er stoom uit alle pijpen.

Adres: Cambie Street & Water Street, Vancouver

2. One of a Few

Dit kleine boetiekje heeft naar eigen zeggen een unieke selectie vrouwenkleding die “nergens anders in Vancouver te vinden is”. Naast de laatste mode zijn er ook stijlvolle schoenen en hippe accessoires te vinden. One of a Few is typisch zo’n winkel waarvan er meer zouden moeten zijn. Dat vonden de eigenaren ook en daarom opende ze Two of a Few in het pand ernaast; een winkel met hetzelfde trendy concept maar dan gericht op de man.

Adres: 354 Water St, Vancouver            Website: www.oneofafew.com

3. Chill Winston

Chill Winston heeft niet alleen een geweldige menukaart, maar vooral ook een geweldige locatie. Dit restaurant ligt aan een groot plein met een mooi uitzicht op de bijzondere architectuur van het Europe Hotel. In de zomer is het grote terras met de rode parasols zonovergoten en de ideale plek om bij te komen met een verse crabcake en een drankje. ’s Avonds verandert het restaurant in een sfeervolle lounge waar het onder het genot van een glas wijn en wat fingerfood goed toeven is.

Adres: 3 Alexander Street, Vancouver           Website: http://www.chillwinston.com/

In Gastown worden ook regelmatig grote evenementen georganiseerd. Een keer per jaar rijden honderden fietsers over de keien tijdens de Global Relay Gastown Grand Prix die in juli plaatsvindt. De race maakt deel uit van een serie van negen races die in Vancouver en omgeving gehouden worden. Ook het Vancouver International Jazz Festival vindt jaarlijks plaats in Gastown.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com