Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Op walvissafari vanaf Vancouver Island

Zwemvest aan, handen binnenboord en ogen open! Walvis-spotten is op Vancouver Island uitgegroeid tot een populaire attractie. De Stille Oceaan is elk jaar het toneel van een grote walvismigratie die hier langs de kust trekt. Van grofweg maart tot oktober zijn in de wateren rondom Vancouver en Vancouver Island verschillende walvissoorten te zien.

Vanuit Victoria op Vancouver Island vertrekken de meeste walvissafari’s. Eenmaal op het open water met uitzicht op besneeuwde bergtoppen is het zoeken naar de eerste zwarte vin of staart die zich aandient. Dit duurt meestal niet lang en vaak zijn de dieren al van veraf te zien. De meeste walvissafari’s geven een speciale garantie: wie geen walvis ziet, mag nog een keer gratis mee. Dat zegt wel wat over de kans van slagen: het komt maar zelden voor dat het hier stil blijft in het water.

Machtige orka’s

Vancouver Island Mighty Orcas

De koude wateren rondom Vancouver Island vormen de ideale leefomgeving voor de imposante orka, ook wel killer whale genoemd. Soms worden er wel 100 tegelijk gespot. De beste tijd om aan de noordkant van Vancouver Island (Johnstone Strait) orka’s te spotten is van juli tot midden september. Aan de zuidkant, bij Haro Strait, is de kans het grootst van begin mei tot eind september.

Bultruggen en grijze walvissen

Naast orka’s worden hier ook veel grijze walvissen en bultruggen gespot. De grijze walvissen passeren de westkust van Vancouver Island (bij Tofina) en worden het meest gezien in april en mei. Ze zijn dan op weg van Mexico naar de Beringzee en doen de baaien van Vancouver Island aan om te rusten en te eten.

Hoewel alle walvissoorten spectaculair zijn om te zien, is de bultrug bij veel mensen favoriet. En niet zonder reden. Bultruggen zijn vooral bekend om hun acrobatische kunsten en het gezang dat zij produceren. Bij walvissafari’s zijn deze ‘liederen’ vaak te horen, een magisch geluid. Als de bultruggen in een speelse bui zijn, richten ze zich op uit het water om vervolgens met een enorme dreun weer op het wateroppervlak te landen. Dit zorgt uiteraard voor gigantische waterverplaatsing. De dieren wegen soms wel 45 ton(!), het equivalent van ongeveer 500 mensen.

Spectaculair en informatief

Vancouver Island Light house

De gemiddelde walvissafari duurt ongeveer een halve dag, maar er zijn ook dagtrips te boeken. De tochten worden meestal geleid door natuurliefhebbers; hierdoor zijn de tochten ook nog eens heel informatief.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com