Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Skiën en kajakken in Whistler

De Olympische Winterspelen van 2010 lieten de wereld zien hoe mooi Whistler is in de winter. Er zijn hier inderdaad fantastische skigebieden te vinden, maar ook buiten het sneeuwseizoen is er veel te doen. Het wordt niet voor niets bestempeld als dé bergstad van Noord-Amerika.

Whistler ligt op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Vancouver en is dus met de auto eenvoudig te bereiken. Ook een treinreis van Vancouver naar Whistler is de moeite waard. De Rocky Mountaineer-trein1 volgt de Sea to Sky Climb-route langs het prachtige Howe Sound en door de ruige Cheakamus Canyon. Na ongeveer drie en een half uur rijdt hij het station van Whistlerbinnen.

In het stadje is een grote verscheidenheid aan winkeltjes en restaurants te vinden die een welkome onderbreking bieden van alle activiteiten die in het omliggende berggebied ondernomen kunnen worden. En dat zijn er heel wat.

Winter

Whistler winter Vancouver

Skiërs en snowboarders aanbidden Whistler Blackcomb, het grootste skigebied van Canada. Sinds 2008 zijn de toppen van Blackcomb en Whistler Mountain met elkaar verbonden door de Peak to Peak-gondellift. Hiermee is het skigebied in één klap bijna verdubbeld. Het gebied staat bekend om de goede sneeuwkwaliteit. Poedersneeuw is waar het hier om draait en deze fijne sneeuw is, in tegenstelling tot veel skigebieden, in dit gebied geen zeldzaamheid.

Het gebied heeft veel verschillende pistes: van steile afdalingen tot beschutte bospaadjes. Daarmee is Whistler een ideale bestemming voor skiërs en boarders van elk niveau. Naast de vele pistes zijn er ook zes Wonder Routes uitgezet. Deze routes komen langs de mooiste, vaak minder bekende, plaatsen in het skigebied. De Top of the World-route brengt wintersporters naar de vier hoogste punten van de Whistler en Blackcomb Mountains en biedt fantastische panorama’s.

Olympische route

Wie zichzelf even een Olympisch atleet wil voelen, kiest voor de Whistler Mountain’s Gold Medal Route. Deze route leidt skiërs over de pistes die tijdens de Spelen gebruikt werden voor de mannen- en vrouwenafdaling. Als bonus is er ook nog de mogelijkheid tot een fotostop bij de Olympische Ringen net boven Creekside.

Zomer

Whistler summer Vancouver

Als de sneeuw gesmolten is op Blackcomb en Whistler Mountain en de ski’s weer zijn opgeborgen, is het tijd voor een scala aan andere activiteiten in het berggebied. Mountainbikers kunnen hier kiezen uit een vrijwel oneindig aantal paden. Door de aanwezigheid van de vele skiliften is het mogelijk om hoog in de bergen te komen en dat staat garant voor de meest fantastische afdalingen. Kajakken op de River of Golden Dreams (ja dat is de echte naam) is een goede manier om wildlife, zoals bevers en beren, te spotten en wandelaars kunnen terecht op de tientallen kilometers aan wandelpaden die het berggebied rijk is.

Ook voor golfers is Whistler een waar paradijs. Er zijn maar liefst vijf 18-holes golfbanen die behoren tot de allerbeste van Canada.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com