Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Nairobi

Afrikaanse kettingen, Nairobi

Praktische info over Nairobi

Vervoer in de stad

De meest populaire vorm van openbaar vervoer in Nairobi is de matatu, meestal een Nissan-minibusje, die langs vaste routes rijdt en zoveel mogelijk passagiers oppikt onderweg, waarbij mensen in en uit kunnen stappen waar en wanneer zij willen. Een rit in deze goedkope, maar niet gereguleerde en doorgaans overvolle voertuigen, die deel zijn gaan uitmaken van de Keniaanse cultuur, gaat gepaard met luide muziek. Niet minder risicovol, maar wel minder kleurrijk, zijn de lokale busdiensten, die langs vaste routes in de stad rijden volgens vaste dienstregelingen, en die bekend staan om teveel passagiers en te hard rijden. Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar en handig. Ze staan meestal op straat te wachten bij hotels en in gebieden die veel door toeristen worden bezocht. Taxi's zijn niet voorzien van een meter en het tarief moet voor vertrek overeen worden gekomen. De taxi's in Nairobi zijn gemarkeerd met een gele streep over de zijkant van het voertuig, of het zijn - verrassend genoeg - grote zwarte Londense taxi's. De betere taxibedrijven beschikken over modernere voertuigen die telefonisch geboekt kunnen worden. De beste optie als u een dag of twee in de stad doorbrengt is waarschijnlijk om een taxi met chauffeur te huren die u wordt aangeraden door uw hotel of touroperator. Autoriksja's met drie wielen, of tuktuks, worden ook als taxi gebruikt in Nairobi. Wandelen in de stad kan gevaarlijk zijn en is in het donker of buiten de toeristische gebieden geen goed idee.

Tijdzone

GMT+3.

Netspanning

240 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Madarakadag 1 jun 1 jun
PLEASE REMOVE THIS FROM THE FINAL FILE PLEASE REMOVE THIS FROM THE FINAL FILE PLEASE REMOVE THIS FROM THE FINAL FILE
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul 18 jul
Mashujaa (Heldendag) 20 okt 20 okt
Onafhankelijkheidsdag 12 dec 12 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Nairobi heeft een gematigd klimaat, getemperd door de hoge ligging van de stad. Het is er vaak minder heet dan de rest van Kenia. Aangezien de stad dicht bij de evenaar ligt, is er weinig verschil tussen de seizoenen en spreken mensen doorgaans over natte of droge seizoenen in tegenstelling tot zomer, winter, lente of herfst. De zomers, tussen november en februari, zijn warm en aangenaam, met temperaturen die rond de 25°C blijven hangen. De winterdagen, tussen juni en augustus, zijn mild tot koel, met koude avonden als de temperatuur kan dalen tot 10°C. Het regenseizoen in Nairobi is in de late zomer en herfst, wanneer het vaak bewolkt en vochtig is, maar de regen is zelden heel hevig. De miezerigste maanden zijn maart tot mei en oktober tot december. Over het algemeen komen bezoekers in de droge seizoenen naar Kenia, tussen januari en maart, en tussen juli en oktober, omdat dit de beste maanden zijn om op safari te gaan in de nationale parken. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Nairobi is in de zomer, tussen november en februari, maar uiteindelijk is het in elke periode van het jaar prima toeven in de stad en bezoekers wordt aanbevolen het tijdstip van hun bezoek af te stemmen op de activiteiten die ze willen uitvoeren in plaats van op het klimaat van de stad.

Internationale luchthaven Jomo Kenyatta

www.kaa.go.ke

Vervoer naar de stad

De KBS-busdienst 34 vertrekt regelmatig naar het stadscentrum; de meeste reizigers nemen echter een taxi of regelen dat ze worden opgehaald door hun hotel of touroperator.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn, naast anderen, vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

De Mercedes-taxi's brengen passagiers voor een vast tarief naar hotels in het centrum van de stad.

Voorzieningen

De faciliteiten op de luchthaven zijn redelijk beperkt, maar bestaan uit een bank en geldwisselkantoor, een bagagedepot, telefoons en fax, medische hulp, een bar en een restaurant, taxfreewinkels die curiosa verkopen, een postkantoor, toeristeninformatie en hotelreserveringen. Er zijn faciliteiten voor gehandicapten, maar passagiers dienen vooraf hun luchtvaartmaatschappij op de hoogte stellen van eventuele speciale behoeften.

Parkeren

Parkeren bij de internationale luchthaven Jomo Kenyatta kost KSH 60 per uur voor kort parkeren en KSH 70 per uur voor lang parkeren.

Internet

Voor betalende klanten is er wifi beschikbaar bij verschillende koffiebars.