Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De romantische grachten van Amsterdam

Praktische info over Amsterdam

Vervoer in de stad

Het centrum van Amsterdam is redelijk compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Het kantoor van openbaar vervoersbedrijf GVB bij het Centraal Station beschikt over routekaarten en informatie over het kaartjessysteem, dat gebaseerd is op zones, waarbij hetzelfde kaartje geldig is in bussen, metro's en trams. Na middernacht zijn er nachtbussen die van het Centraal Station naar de meeste delen van de stad rijden. Taxi's behoren tot de duurste in Europa en het huren van een auto of zelf naar Amsterdam rijden wordt afgeraden. Een ideale manier om u te verplaatsen is per fiets. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de stad (ongeveer € 7 per dag of € 30 per week).

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 1 apr 21 apr
Koningsdag 26 apr 27 apr
Hemelvaart 29 mei 14 mei
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Eerste pinksterdag 8 jun 24 mei

Klimaat

+

Het klimaat van Amsterdam is gematigd, over het algemeen mild en vochtig. De winters (december tot februari) zijn redelijk mild, hoewel er vorst op kan treden; terwijl de zomers (juni tot augustus) warm, maar zelden heet, zijn. Bewolkte, regenachtige dagen kunnen het hele jaar door worden verwacht en lichte neerslag is gewoon. Over het algemeen is het weer in Amsterdam zeer veranderlijk, zelfs midden in de zomer moeten bezoekers voorbereid zijn op plotselinge temperatuurdalingen. Met name de lente en de herfst zijn onvoorspelbaar. De beste tijd om Amsterdam te bezoeken is in de lente (maart tot mei), hoewel de zomer het toeristisch hoogseizoen is en het dus erg druk kan zijn. Amsterdam wordt gezien als een bestemming voor het hele jaar en sommige reizigers geven de voorkeur aan een bezoek in de herfst of winter, als de stad het goedkoopst en minst druk is.

Luchthaven Schiphol Amsterdam

www.schiphol.nl

Vervoer naar de stad

Het spoorwegstation op de luchthaven bevindt zich onder Schiphol Plaza. Treinen vertrekken hier naar het centrum van Amsterdam en andere bestemmingen in Nederland. De treinen verlaten om de 15 minuten het luchthavenstation, behalve tussen 00.30 en 05.00 uur, wanneer de trein slechts eenmaal per uur rijdt. De korte reis van 15-20 minuten kost € 3,80. De meeste bussen naar Amsterdam rijden om de 15-30 minuten van 06.00 uur tot middernacht op weekdagen en iets minder frequent in de weekenden. Bustarieven beginnen bij € 1,60 en de reis naar het centrum van Amsterdam duurt ongeveer 30 minuten. Veel hotels bieden gratis shuttlebusdiensten voor gasten.

Autoverhuur

Autoverhuurbalies van onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, Alamo, Sixt en National vindt u in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar de stad duurt ongeveer 20 minuten en kost ongeveer € 35. Bezoekers kunnen naar Schiphol Plaza gaan, waar zij de Schiphol Travel Taxi met meter vinden. Dit is een nationale taxidienst die vaste tarieven biedt voor iedereen die van en naar de luchthaven reist.

Transfer tussen terminals

Luchthaven Schiphol bestaat uit één terminalgebouw met drie ontmoetings- of vertrekhallen die zijn aangesloten op het hoofdgebouw. U kunt gemakkelijk van de ene naar de andere hal lopen, maar als u eenmaal de paspoortcontrole van Pier M voorbij bent, kunt u niet meer terugkeren naar de rest van de luchthaven.

Voorzieningen

De faciliteiten bij Schiphol bestaan onder andere uit pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een gevonden voorwerpenbalie, informatiebalies, bagagekluisjes en bagageinpakdiensten, ultramoderne vergaderfaciliteiten, een medische kliniek, een apotheek, een bibliotheek, een casino en een kunstgalerie. Er zijn tevens verschillende winkels en restaurants, een horecaplein en taxfreewinkels.

Parkeren

De faciliteiten voor kort parkeren bevinden zich nabij de terminal en kosten € 2 per half uur. Meerdaags parkeren bij Schiphol Smart Parking moet vooraf worden geboekt op de website van Schiphol en kost € 5 per dag. Het parkeerterrein is verbonden met de terminal via een regelmatig rijdende shuttlebusdienst. Lang parkeren kan op P3 voor € 6,50 per dag en is een korte shuttlebusrit verwijderd van de terminal. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi in de hele terminal.