Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Londen

Klassieke rode Londense telefooncellen

Praktische info over Londen

Vervoer in de stad

Het legendarische metronetwerk van Londen blijft de snelste en gemakkelijkste manier om de stad te verkennen, hoewel deze in het spitsuur beter kan worden vermeden. De beroemde rode bussen zijn een plezierigere, zij het langzamere, manier om rond te reizen. De alom aanwezige zwarte taxi's zijn uitstekend. U kunt ook privétaxibusjes inhuren, die vooraf besteld moeten worden. Taxibusjes zonder licentie zijn 's nachts vaak de enige optie, maar moeten niet worden gebruikt door vrouwen alleen of door personen die de weg niet kennen. De belangrijkste attracties in Londen liggen redelijk dichtbij elkaar; als het weer goed is, zijn te voet gaan of een rivierboot nemen goede opties. Autorijden is geen goede optie in het centrum van Londen, want parkeerplek is moeilijk te vinden en enorm duur. Bovendien moet er ook een 'filetoeslag' worden betaald door personen die van maandag tot vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur het centrum van Londen in rijden.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar het Verenigd Koninkrijk is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote en kleine steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Nieuwjaar (alleen Schotland) 2 jan 2 jan
Sint Patrick (alleen Noord-Ierland) 17 mrt 17 mrt
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Tweede paasdag 6 apr 28 mrt
Meifeest 4 mei 2 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 25 mei 30 mei
Oranjemannendag (alleen Noord-Ierland) 12 jul 12 jul
Nationale vrije dag (zomer) 31 aug 29 aug
Sint Andreas (alleen Schotland) 30 nov 30 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Londen heeft een gematigd klimaat zonder de extremen die voorkomen op het Europese vasteland. Er zijn vier duidelijke seizoenen, hoewel het weer onvoorspelbaar kan zijn, met stormen buiten het seizoen, vorstperiodes en zelfs hittegolven. Juli is de heetste zomermaand, met een gemiddelde dagtemperatuur van 19°C, en januari is de koudste wintermaand, met een gemiddelde temperatuur van 7°C. Londen is een geweldige stad om te bezoeken, ongeacht het weer, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan een bezoek tussen april en oktober, als de temperatuur doorgaans warm is en de dagen lang.

Luchthaven Londen Heathrow

www.heathrowairport.com

Vervoer naar de stad

De snelste manier om naar Londen te reizen is met de Heathrow Express-trein, die om de 15 minuten vertrekt naar Paddington Station; een rit van 15 minuten die online geboekt wordt kost £ 21,50 en in de trein £ 26,50. Paddington heeft goede verbindingen met andere treinstations in Londen en alle delen van Londen via de London Underground. Heathrow ligt ook aan de Piccadilly-metrolijn, die passagiers in ongeveer 50 minuten naar het centrum van Londen brengt en £ 5,70 kost. De National Express-busdienst rijdt naar het centrum van Londen en andere plaatsen en steden in het VK.

Autoverhuur

Autohuuropties zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

De zwarte taxi's van Londen bedienen luchthaven Heathrow; de reis naar het centrum van Londen duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Taxi's zijn voorzien van een meter en het tarief naar het centrum van Londen begint bij £ 50. Buiten elke terminal zijn taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Terminals 1, 2 en 3 bevinden zich op loopafstand van elkaar, met een gemiddelde wandeltijd van 11 minuten van het ene uiteinde tot het andere. Terminals 4 en 5 zijn met elkaar verbonden via de gratis Heathrow Express-trein. Reken ongeveer 15 minuten voor de reistijd tussen de terminals. Terminal 4 en 5 kunnen ook worden bereikt met bus 490 en 482, er ongeveer 20 minuten over doen.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, bars en restaurants, pinautomaten, geldwisseldiensten, bagagedepots, apotheken en postdiensten in alle terminals. Een spa die massages biedt bevindt zich in terminal 5. Er zijn vip-lounges in terminal 2 en 3. Er zijn bidruimtes voor verschillende geloven in elke terminal en de St. George-kapel bevindt zich tussen terminal 1 en 3, nabij het centrale busstation. Er zijn faciliteiten om te douchen in terminal 3.

Parkeren

Er is korte parkeergelegenheid naast de luchthaven. Een gratis shuttlebus verbindt de terminals met de terreinen voor lang parkeren en zakelijk parkeren. Daarnaast is er op alle terminals valet parking beschikbaar.

Internet

Er is vier uur gratis wifi. Als u zich inschrijft bij Heathrow Rewards krijgt u nog eens vier uur.

Luchthavens in de buurt