Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Het Panamakanaal: een knap staaltje mensenwerk

In Panama-stad rijden talloze felgekleurde, oude Amerikaanse schoolbussen. Voor een klein bedrag rijden deze Diablos Rojos naar het Panamakanaal. Omdat dit één van de grootste projecten is dat ooit door mensen werd ondernomen, wordt dit kanaal ook wel het achtste wereldwonder genoemd.

Waarom een kanaal aanleggen?

Het ruim 80 tachtig kilometer lange Panamakanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan. In 1880 waagden de Fransen als eerste een poging om het kanaal aan te leggen. Het zou handelsschepen een tocht om het continent heen kunnen besparen (en dus heel veel tijd en geld). Het liep echter anders dan verwacht. Tijdens het project stierven 22.000 arbeiders aan ziektes als gele koorts en malaria en werd de bouw stilgelegd. In 1914 maakten de Amerikanen het kanaal af. Ook zorgden ze ervoor dat het Panamakanaal in hun bezit kwam. Pas in 2000 werd het kanaal officieel eigendom van Panama.

Hoe het Panamakanaal werkt

Van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan overbruggen de schepen in het Panamakanaal een hoogte van 26 meter. Ze gaan gedurende deze tocht door drie sluizen: De Miraflores-, de Pedro Miguel- en de Gatunsluizen. Een ingenieus systeem zorgt ervoor dat de schepen zakken door gebruik te maken van de zwaartekracht. De totale tocht door het Panamakanaal duurt ongeveer acht uur. Per jaar maken ruim 14.000 schepen er gebruik van. Ze betalen hiervoor een enorm bedrag aan tol (gemiddeld honderdduizend euro). Toch is dit nog altijd minder dan wat ze kwijt zouden zijn als ze om Zuid-Amerika heen zouden varen.

Het prachtige uitzicht vanaf de Mirafloressluizen

panama city panama canal miraflores

Vanaf de Mirafloressluizen is het uitzicht op het kanaal en de gigantische zeetankers en cruiseschepen het mooist. Vanuit Panama-stad is het ongeveer een half uur rijden. Er is een bezoekerscentrum dat voorzien is van een uitkijkplatform, een restaurant met terras en een souvenirshop. Ook zijn er diverse tentoonstellingen, schaalmodellen, videopresentaties en interactieve modules aanwezig die verduidelijken hoe de sluizen en het kanaal werken. Maar dat is alleen interessant als er niet net een schip de sluis binnenvaart. Het ‘echte werk’ blijft het meest spectaculair.

Bijzondere wetenswaardigheden

Het Panamakanaal wordt niet alleen vanwege de grootte het achtste wereldwonder genoemd. Ook een aantal slim verwerkte trucjes maakt het een bijzonder kanaal. Zo is het is gevuld met zoet water. Dit is speciaal gedaan om ervoor te zorgen dat het zoute water en de flora en fauna van de twee oceanen gescheiden blijven. Verder fungeert een grotendeels aangelegd meer, Gatun, als bassin. Het zorgt ervoor dat in het kanaal regenwater en water uit het omliggende regenwoud terechtkomt. Speciale elektrische locomotieven aan beide zijden van de sluis zorgen ervoor dat de schepen precies op de goede positie in de sluis komen en blijven. Mede daarom heeft de kapitein in het kanaal geen gezag over zijn schip.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com