Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Kaapstad

De Tafelberg torent boven Kaapstad uit

Praktische info over Kaapstad

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer is overal slecht, behalve in het centrum van de stad, dus de meeste bezoekers huren een auto, vooral als ze excursies buiten de stad plannen. Autorijden kan verwarrend zijn, maar ervaren automobilisten zouden zich moeten kunnen redden met een GPS-systeem. Voor tochten binnen de stad of naar de Atlantische stranden zijn minibustaxi's goedkoop en makkelijk. Ze kunnen door avontuurlijke reizigers overal langs de route worden aangeroepen, maar de voertuigen zijn vaak in erbarmelijke toestand en de rijvaardigheid kan ontstellend zijn. Passagiers betalen ongeveer R 7 voor de meeste ritten in de stad, maar worden gewaarschuwd om niet in een lege minibus te stappen. De nieuwe MyCiti-bussen zijn veilig en betrouwbaar, maar passagiers moeten een kaartje kopen bij een depot voordat ze mee kunnen rijden. Toeristen worden geadviseerd de treinen te vermijden, met uitzondering van de Simon's Town-lijn, die voorbij Muizenberg rijdt en langs de verbluffende False Bay-kust. Zakkenrollen is aan de orde van de dag en er zijn verschillende aanvallen op passagiers geweest. Taxi's zijn duur, maar een goede optie in de avonduren voor mensen zonder auto. Maak in de avonduren geen gebruik van het openbaar vervoer en vermijd de buiten het centrum liggende township-gebieden koste wat kost, tenzij u met een georganiseerde toer onderweg bent.

Tijdzone

GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van ronde drie-pinsstekkers.

Alarmnummer

Alarmnummers: 10111 (politie); 10177 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van de mensenrechten 21 maart 21 maart
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Vrijheidsdag 27 apr 27 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de jeugd 16 jun 16 jun
Nationale vrouwendag 9 aug 9 aug
Dag van het cultureel erfgoed 24 sept 24 sept
Verzoeningsdag 16 dec 16 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Goodwill-dag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Kaapstad, op het Kaapse Schiereiland, heeft een mediterraan klimaat met warme, droge, zonnige zomers en koude, natte winters. De seizoenen zijn duidelijk te onderscheiden, waarbij de winter, tussen juni en september, wordt beïnvloed door een reeks koufronten die over het schiereiland trekken vanaf de Atlantische Oceaan. De winters worden gekenmerkt door hevige regen, sterke noordwestenwinden en lage temperaturen. In de zomer is Kaapstad warm en droog, maar het idyllische zonnige weer wordt vaak onderbroken door sterke zuidoostenwinden. De gemiddelde temperatuur in Kaapstad ligt in de zomer tussen de 16°C en 26°C, en in de winter tussen 8,5°C en 18°C. De zomertemperaturen kunnen ver boven de 30°C stijgen en in de winter dalen de temperaturen 's nachts soms tot onder het vriespunt, maar dit komt zelden voor. De meest populaire tijd om een bezoek te brengen is de zomer en vroege herfst (december tot maart).

Internationale luchthaven Kaapstad

www.airports.co.za

Vervoer naar de stad

De MyCiti-bus is de snelste en goedkoopste optie om naar de stad te reizen, met een sneldienst naar het stadscentrum die R 50 kost. Er zijn deur-tot-deur-minibusdiensten beschikbaar voor de reis naar de stad, die ongeveer een half uur duurt. Veel hotels beschikken over gratis busjes en er is elk uur een 24-uurs backpackerbus beschikbaar naar veel hostels.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Hertz, Avis, National, Alamo, Budget, Europcar en Tempest.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het centrum van Kaapstad duurt ongeveer 30 minuten en de kosten variëren afhankelijk van het tijdstip op de dag en het aantal passagiers, maar bedragen over het algemeen tussen de R 150 en R 250, waarbij de tarieven 's nachts tot wel 50 procent hoger zijn. Alleen Touch Down Taxis, het geautoriseerde luchthaventaxibedrijf, mag rijden vanaf de luchthaven.

Voorzieningen

Pinautomaten, restaurants en geldwisselfaciliteiten zijn alom beschikbaar op de luchthaven. Er zijn verschillende winkels, waaronder taxfree, in de internationale vertrekhal. Er is een btw-retourdienst beschikbaar bij de internationale incheckbalie. Hotelreserveringen en toeristeninformatie zijn beschikbaar in de internationale terminal.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren in een meerlaagse parkeergarage die verbonden is met de terminal. De tarieven variëren van ZAR 16 voor het eerste uur tot ZAR 275 voor vijf dagen in lang parkeren. Er is ook een speciaal ophaalgebied waar u de eerste 30 minuten gratis kunt parkeren.

Internet

Er zijn verschillende wifi-hotspots op de luchthaven waarbij u moet betalen voor de werkelijk gebruikte browsertijd (pay-as-you-go).