Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Johannesburg

Bourke’s Luck-kolkgaten, Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Johannesburg

Ontdek de vele mogelijkheden van ‘Jozi’

Houdt u van de afwisseling tussen natuur en stad? Boek vliegtickets naar Johannesburg en beleef deze levendige Zuid-Afrikaanse metropool en de prachtige omgeving. In het financiële hart van Zuid-Afrika leert u de roerige geschiedenis van het land kennen in het Nelson Mandela National Museum en het Apartheid Museum. Geniet ’s avonds van het uitbundige nachtleven. Genoeg van de stad gezien? Trek er dan op uit: ga naar de Johannesburg Zoo of op een meerdaagse safari naar het indrukwekkende Krugerpark.

Olifanten en leeuwen in de achtertuin

Eén van de hoofdredenen voor een bezoek aan dit land is de prachtige natuur. Vanuit Johannesburg is het wereldberoemde Krugerpark snel te bereiken. Hier komt u oog in oog te staan met leeuwen, zebra’s en olifanten. Ook het Lion Park dat vlak buiten de stad ligt is een populaire trekpleister. Johannesburg is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een inspirerende rondreis door Zuid-Afrika. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Johannesburg!

Gezellig uitgaan in ‘Jozi’

Als de dag voorbij is, begint het leven pas echt in ‘Jozi’, zoals Johannesburg ook wel liefkozend genoemd wordt door haar inwoners. Geniet van een culinaire maaltijd in één van de restaurants aan Nelson Mandela Square terwijl u wordt vermaakt door de straatartiesten. Daarna is het kiezen, want het aanbod aan clubs en leuke cocktailbars is groot in Johannesburg. De luxe wijk Melville trekt een modebewust uitgaanspubliek. Voor een bonte mix aan muziekstijlen gaat u naar Bassline in de wijk Newtown. In deze club kunt u swingen op jazz, blues en Afrikaanse rap.

Vliegtickets naar Johannesburg voor een bijzondere rondreis

Een goedkoop vliegticket naar Johannesburg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Zuid-Afrika snel dichterbij.

+Lees meer

 

Praktische info over Johannesburg

Internationale luchthaven O.R. Tambo (ORTIA)

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Johannesburg

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De Zuid-Afrikaanse munteenheid is de rand (ZAR). Eén rand is 100 cent. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en grote hotels. Geldautomaten zijn overal te vinden (er is dagelijkse opnamelimiet) en de gangbare internationale creditcards worden algemeen geaccepteerd. Bij het opnemen van geld uit geldautomaten dienen bezoekers de nodige waakzaamheid in acht te nemen, omdat fraudeurs zich vaak rond deze plekken ophouden. Voor het inwisselen van buitenlandse valuta kunt u bij alle commerciële bankinstellingen terecht.

Tijdzone

GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van ronde drie-pinsstekkers.

 

Johannesburg: similar destinations