Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Johannesburg

Bourke’s Luck-kolkgaten, Zuid-Afrika

Praktische info over Johannesburg

Vervoer in de stad

Johannesburg is een uitgespreide stad en een gebrek aan handig en veilig openbaar vervoer wordt vaak als een obstakel gezien voor bezoekers. Het vervoer in de stad bestaat uit een onbetrouwbaar busnetwerk en een reeks minitaxibusroutes, die beide 's avonds niet veel rijden. Het belangrijkste busstation bevindt zich op het Ghandiplein in het centrum van de stad, waar dienstregelingen en kaarten hangen, maar de tijden kloppen zelden. De Gautrain-busdienst stopt alleen in de buurt van Sandton. De snelste en goedkoopste manier om de stad te verkennen is met een minibustaxi, een informele busdienst die overal naartoe gaat, maar geen dienstregeling of officiële haltes heeft en overal langs de route kan worden aangeroepen. Gevaarlijk rijgedrag en de drukte weerhouden velen er echter van om ze te gebruiken als vervoersmiddel. Gebruik ze indien nodig alleen voor korte ritten en nooit als u bagage bij zich heeft. Taxi's met meter zijn veiliger, maar veel duurder. De beste manier om rond te reizen is met een privé-auto en er is een uitstekend netwerk van snelwegen en goed onderhouden wegen. Automobilisten moeten te allen tijde de ramen dicht en de deuren op slot houden. Laat nooit dingen zichtbaar achter in een geparkeerde auto en stop nooit voor lifters.

Tijdzone

GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van ronde drie-pinsstekkers.

Alarmnummer

Alarmnummers: 10111 (politie); 10177 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van de mensenrechten 21 maart 21 maart
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Vrijheidsdag 27 apr 27 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de jeugd 16 jun 16 jun
Nationale vrouwendag 9 aug 9 aug
Dag van het cultureel erfgoed 24 sept 24 sept
Verzoeningsdag 16 dec 16 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Goodwill-dag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Johannesburg, dat zich op het Highveldplateau bevindt, heeft een subtropisch hooglandklimaat met vaak mild weer en grote hoeveelheden zon. Tussen oktober en april (late lente, zomer en vroege herfst) is het heet en zijn er regelmatig onweersbuien in de namiddag. Tussen mei en september (late herfst, winter en vroege lente) is het droog en zonnig, met koude nachten. Het zonnige winterweer haalt de scherpe randjes van de kou, maar 's nachts kan het vriezen. Sneeuw is er eigenlijk onbekend. De gemiddelde temperatuur in de zomer, tussen december en februari, ligt tussen de 14°C en 25°C, en in de winter, tussen juni en augustus, schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 4°C en 16°C. Johannesburg is het hele jaar door een goede bestemming, maar de beste tijd om de stad te bezoeken is in december en januari, als het warm en zonnig is en de onweersbuien in de namiddag ervoor zorgen dat de stad er op zijn mooist en weelderigst uitziet.

Internationale luchthaven O.R. Tambo (ORTIA)

www.airports.co.za

Vervoer naar de stad

De Gautrain biedt snelle en eenvoudige toegang tot het centrum van Johannesburg vanaf de luchthaven, met regelmatige sneldiensten naar Sandton. Er vertrekt regelmatig een luchthavenbus naar het centrum van de stad. Geautoriseerde shuttlebussen en taxi's hebben het ACSA-logo. Hotelshuttlebussen vertrekken om de 15 minuten vanaf het busstation achter het Airport Sun International Hotel.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Sizwe, Avis, Budget, Tempest, Europcar en Khaya.

Luchthaventaxi's

Een rit in een taxi met meter naar het centrum van de stad duurt ongeveer 30/40 minuten. Er staan taxi´s te wachten tegenover de internationale aankomstterminal (terminal A). Neem alleen officiële taxi's met meter, met een geel taxilicht. De kosten voor een rit naar het stadscentrum liggen rond de ZAR 420, maar de prijzen verschillen.

Transfer tussen terminals

De terminals zijn allemaal met elkaar verbonden.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere geldwisselkantoren, banken, een postkantoor, winkels, restaurants en bars, verhuur van mobiele telefoons, panoramadekken, een medische kliniek en een bidruimte.

Parkeren

De kosten voor kort parkeren op luchthaven OR Tambo variëren van ZAR 15 per uur tot ZAR 20 voor twee uur in Parkade 1, tot ZAR 30 voor een half uur of ZAR 60 voor twee uur in de kelder van Parkade 2. Op het bovenste niveau van Parkade 2 parkeren kost ZAR 5 per uur. Lang parkeren kan op beschaduwde parkeerterreinen en kost ZAR 65 of ZAR 80 per dag. Officiële parkeerplaatsen voor lang parkeren kosten slechts ZR 40 per dag en zijn verbonden met de luchthaven via een shuttlebus.

Internet

Er is wifi beschikbaar bij de luchthaven via MWEB.