Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

7.000.000 vrolijke lentebloemen in Keukenhof

De lente is in Nederland pas echt begonnen als de bloembollen in Keukenhof zijn uitgekomen. De prachtige paviljoenen vol tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen zijn een lust voor het oog en trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers.Bloemen en bloembollen zijn twee van Nederlands bekendste exportproducten. De grootste verzameling bollenvelden bevindt zich vooral in de Bollenstreek die zich ten zuiden van Amsterdam bevindt. Keukenhof ligt middenin deze streek, in Lisse om precies te zijn. In 1949 werd op deze plek een bloemententoonstelling in de openlucht georganiseerd. Het evenement keerde jaarlijks terug en zo ontstond Keukenhof.

Big Ben van tulpen

Keukenhof Paterns

Inmiddels is het park een van de meest bezochte attracties van Nederland. Ieder jaar worden in het park nieuwe bloemenvelden aangelegd aan de hand van een bepaald thema. Zo zijn de Brandenburger Tor, de Big Ben en de St. Basil kathedraal uit Moskou hier al eens in bloemen vereeuwigd. In totaal staan er ongeveer zeven miljoen bloemen in bloei in het park. De eindeloze variaties in kleuren en soorten zijn uniek in de wereld: er zijn alleen al meer dan 700 tulpsoorten te vinden.

Kleurrijke bloemenshows

De meer dan 30 verschillende bloemenshows vormen een belangrijk onderdeel van Keukenhof.  Ruim 600 kwekers stellen hun mooiste bloemen ter beschikking en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. Bij iedere show is een indrukwekkende creatie te zien van de bloemen die op dat moment centraal staan. De show geeft een totaalbeeld van wat er zoal mogelijk is met bloemen en na afloop krijgt de kweker van de mooiste bloem een prijs. De shows worden gedurende de dag in de verschillende paviljoens van Keukenhof gehouden.

Tussen de bollenvelden

Keukenhof tulipfield Buiten de hekken van Keukenhof gaat de bloemenpracht onverminderd verder. Op het parkeerterrein van Keukenhof zijn ook fietsen te huur om de omgeving mee te verkennen.

Ook word jaarlijks in april het Bloemencorso van de Bollenstreek georganiseerd. Ongeveer twintig praalwagens rijden over een 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Het geheel wordt begeleid door muziekcorpsen.

Praktische informatie

Keukenhof is open tussen maart en mei, als de bloembollen in volle bloei staan. Meer informatie over de exacte openingstijden is te vinden op de website. Vanaf Schiphol airport en Leiden rijden er bussen naar het park.

Wie geïnspireerd is door al deze bloemenpracht, mag de souvenirwinkel niet overslaan: hier zijn bloembollen te koop conform de richtlijnen voor import in Azië en Amerika. Zo weet u in ieder geval zeker dat ze mee naar huis mogen.

Adress: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

Meer informatie op: www.keukenhof.nl

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com