Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Chengdu

Reuzenpanda, Chengdu

Vliegtickets naar Chengdu

Ontdek futuristische gebouwen en groene parken

Ontdek het bijzondere karakter van Chengdu! Boek vliegtickets naar Chengdu en ervaar deze groene Chinese stad. De vele historische tempels, klassieke tuinen en het pittige eten trekken bezoekers uit alle windstreken aan. Klim naar de top van Mount Emei, één van de 4 Chinese heilige bergen. Hier geniet u op 230 meter hoogte van een panoramisch uitzicht. Of verken de levendige Jin Li-straat waar u even van het echte leven in Chengdu kunt proeven. Chengdu zal u aangenaam verrassen!

Van reuzenpanda tot reusachtig complex

Hét Chinese pandafokcentrum is gevestigd in Chengdu. Bij het Giant Panda Reserve in het natuurreservaat Wolong, worden panda's gefokt om zo het uitsterven van de soort te voorkomen. Niet alleen hier maar ook in de talloze stadsparken, zijn veel Chengdunezen te vinden op hun vrije dag. Bijzonder is het New Century Global Center: in dit gigantische complex vindt u een bioscoop, strandresort, winkels en een compleet nagebouwd Mediterraans dorp. Chengdu is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere rondreis door China. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Chengdu!

Traditionele tempels en elegante theehuizen

De stad biedt een ruime keuze aan musea, diverse taoïstische en boeddhistische monumenten en tempels van duizenden jaren oud. Het bekendste voorbeeld is de Wuhou-tempel, gelegen in een prachtig park vol cypressen. Een leuke souvenir uit Chengdu zijn theebladeren. Theedrinken is hier een ware cultuur en u vindt dan ook theehuizen in overvloed. Op de Wukuaishi-theemarkt kunt u werkelijk elke denkbare soort kopen.

Vliegtickets naar Chengdu voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Chengdu boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt China snel dichterbij.

+Lees meer

 

Praktische info over Chengdu

Internationale luchthaven Chengdu Shuangliu

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Chengdu

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 chiao/jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want deze valuta kan alleen worden ingewisseld binnen de landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. Buiten de grote steden zijn geldautomaten zeldzaam.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

 

Chengdu: similar destinations