Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Chengdu

Reuzenpanda, Chengdu

Praktische info over Chengdu

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 chiao/jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want deze valuta kan alleen worden ingewisseld binnen de landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. Buiten de grote steden zijn geldautomaten zeldzaam.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar China is +86. Telefoonkaarten zijn overal te koop en er kan worden gebeld vanuit postkantoren en hotels; de telefooncellen die u op straat ziet, zijn meestal alleen bestemd voor lokaal bellen. In hotels kan meestal gratis of tegen een lage vergoeding lokaal worden gebeld. De netwerken voor mobiele telefonie zijn zeer modern en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale operators (behalve Noord-Amerika). In de meeste steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 120 (ambulance - Beijing)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan - 3 jan
Lentefeest 31 jan - 6 feb 19 feb - 25 feb
Qing Ming (Gravenfeest) 5 apr - 7 apr 4 apr - 6 apr
Meifeest 1 mei - 3 mei 1 mei - 3 mei
Drakenbootfestival 31 mei - 2 jun 20 jun - 29 jun
Midherfstfeest 6 sept - 8 sep 26 sept - 28 sept
Stichting van de Volksrepubliek China 1 okt - 3 okt 1 okt - 3 okt

Klimaat

+

Het weer in Chengdu is het hele jaar door mild en vochtig. De vier seizoenen zijn echter goed van elkaar te onderscheiden: de lente is lang en warm, de zomer is kort en zwoel, de herfst is koel en regenachtig en de winter is koud en mistig. De temperatuur varieert van -6°C in de winter (december tot februari) tot 37°C hartje zomer (juni tot augustus). Chengdu is het grootste deel van het jaar vochtig en mistig, wat de uren zonlicht beperkt en de gevoelstemperatuur kan versterken. Het regenseizoen is in juli en augustus, wanneer zo nu en dan stormen kunnen optreden. De beste tijd om Chengdu te bezoeken is in de lente en de herfst, van april tot juni en september tot november.

Vervoer in de stad

Het huren van een auto in Chengdu wordt afgeraden vanwege druk en chaotisch verkeer, met name in het spitsuur. Er zijn taxi's met een meter beschikbaar, hoewel ze op sommige plekken lastig te vinden zijn. Houdt er rekening mee dat u uw bestemming in het Chinees op een papiertje heeft staan, want de meeste taxichauffeurs spreken geen Engels. Er zijn echter voldoende mogelijkheden qua openbaar vervoer en de meeste zijn aangegeven op kaarten voor toeristen die beschikbaar zijn bij de luchthaven, het treinstation en in de souvenirwinkels. Het openbaar vervoer in Chengdu bestaat voornamelijk uit een uitvoerig busnetwerk, waarvoor ¥ 2 per rit wordt gerekend (af te rekenen bij de chauffeur). Het is de moeite waard om een vervoerskaart te kopen, zodat men kortingen krijgt en geen gepast contant geld meer bij zich hoeft te hebben. De andere vorm van openbaar vervoer in Chengdu is de metro, die de noordelijke en zuidelijke treinstations met elkaar verbindt. De tarieven zijn ¥ 2- 4, afhankelijk van de afstand. Een tweede lijn, die naar het noordwesten en zuidoosten loopt, is inmiddels ook voltooid.

Internationale luchthaven Chengdu Shuangliu

www.cdairport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden shuttlebussen naar het centrum van Chengdu, maar ook lange-afstandsbussen naar andere steden in de provincie Sichuan.

Autoverhuur

Er zijn geen autoverhuurfaciliteiten bij de luchthaven, maar huurauto's zijn beschikbaar in het centrum van Chengdu.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten gate 1 van terminal 1, en gates 4 en 5 van terminal 2.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar, maar er zijn ook shuttlebussen beschikbaar om passagiers te vervoeren..

Voorzieningen

Luchthavendiensten zijn onder andere een informatiecentrum, bagagetrolleys, een rookruimte, pinautomaten, telefoonopladers, snoep-/drankautomaten, bagagekluisjes en een bagage-inpakservice, een gevonden voorwerpenbalie, medische diensten, een babyzorgstation, VIP- en eerste klaslounges, restaurants en winkels en zakelijke diensten, waaronder fax, kopiëren, printen en internet.

Parkeren

Parkeren is mogelijk voor terminal 1. Het eerste uur kost ¥ 4 en elk half uur daarna kost ¥ 2.

Internet

China Telecom biedt vijf uur gratis wifi na registratie via een mobiele telefoon.