Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Shanghai

Shanghai-pagode bij nacht

Vliegtickets naar Shanghai

Chinese tempels en moderne hoogbouw

Shanghai is een moderne stad met veel historie. Boek vliegtickets naar Shanghai en ontdek de vele gezichten van deze metropool. Schiet met 430 km per uur vanaf de luchthaven naar de stad in de Shanghai Maglev Train en neem de lift naar de top van het Shanghai World Financial Center voor een geweldig uitzicht. Het klassieke China vindt u in de antiekwinkels van Dontai Road of in de Yuyuan-tuinen waar u lekkere thee kunt drinken in een traditioneel theehuis.

Beleef het oude China in een modern jasje

De architectuur in Shanghai varieert van hypermoderne hoogbouw tot eeuwenoude Chinese tempels en alles daar tussenin. Aan de Bund staan de oudste panden van de stad, onder andere gebouwen uit de Frans-koloniale tijd. Een wandeling over deze brede promenade is dan ook zeker een aanrader. Bezoek ook de Jaden Boeddha Tempel en voeg u in Fuoxen Park bij de lokale bevolking die hier haar vrije tijd doorbrengt. Het symbool van modern Shanghai is de Oriental Pearl tv-toren met haar gekleurde bollen. In de toren zijn diverse attracties te vinden, maar de belangrijkste is natuurlijk het weergaloze uitzicht over de stad. Shanghai is een ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een rondreis door China. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Shanghai!

Heerlijk eten en uitbundig dansen

Als de avond valt komt Shanghai nog meer tot leven. In de vele restaurants kunt u genieten van overheerlijke Chinese specialiteiten. In de oude stad vindt u kleinschalige eetgelegenheden. Zoekt u wat chiquers? Aan de Bund zitten tal van restaurants van hoge kwaliteit. Hier zijn veel clubs en trendy rooftop bars gevestigd met een prachtig uitzicht over de Huangpu-rivier en de glinsterende skyline van Shanghai.

Vliegtickets naar Shanghai voor een bijzondere stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Shanghai boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt China snel dichterbij.

+Lees meer

 

Praktische info over Shanghai

Internationale luchthaven Shanghai Hongqiao

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Shanghai

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 chiao/jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want deze valuta kan alleen worden ingewisseld binnen de landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. Buiten de grote steden zijn geldautomaten zeldzaam.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

 

Destinations similar to Shanghai