Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Denpasar

Traditionele Balinese masker

Praktische info over Denpasar

Vervoer in de stad

Bali kan een uitdaging zijn om te navigeren, de verouderde infrastructuur heeft moeite de snelle ontwikkeling van het eiland bij te houden. Verkeersregels zijn er vrijwel niet en het verkeer kan chaotisch zijn met vele files in Denpasar en andere belangrijke centra. Het huren van een motorfiets is een avontuurlijke manier om het eiland te verkennen, hoewel dit alleen wordt aangeraden voor zeer ervaren motorrijders. Er zijn auto's te huren met chauffeur, wat mogelijk de meest stressvrije manier is om u te verplaatsen. Er is een beperkte busdienst in Bali en dit kan een goedkope manier zijn om rond te reizen voor zeer geduldige reizigers. Deelbusjes (bemos) zijn beschikbaar, maar in Denpasar en het zuiden van Bali komen taxi's met een meter vaker voor. De tarieven beginnen bij IDR 5.000 per kilometer.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 120/230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen en de Britse met drie pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Islamitisch nieuwjaar 25 okt 13 okt
Chinees nieuwjaar 31 jan 19 feb
Nyepi (Hindoestaans nieuwjaar) 31 maart 20 maart
Mouloud (Geboortedag Mohammed) 14 jan 3 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Waisak (Geboorte van Boeddha) 15 mei 3 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Indonesische onafhankelijkheidsdag 17 aug 17 aug
Lailat al Miraj (Hemelvaart Mohammed) 27 mei 16 mei
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul - 29 jul 17 jul - 18 jul
Eid Al-Adha (Offerfeest) 5 okt 24 sept
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Bali, dat net ten zuiden van de evenaar ligt, heeft een tropisch moessonklimaat met twee uitgesproken seizoenen: nat (november tot maart) en droog (april tot oktober). Bali, en in feite de hele Indonesische archipel, ervaart slechts lichte temperatuurverschillen van seizoen tot seizoen, als gevolg van warme oceaanstromen die de temperatuur aan land redelijk constant houden. Er is ook weinig verschil tussen het aantal uren daglicht. Het droge seizoen kent warmere temperaturen, maar de luchtvochtigheidsgraad is veel hoger tijdens het regenseizoen. Midden in de zomer is er een koel briesje om het hete weer te temperen. Het is koeler in de bergachtige gebieden is lager en de luchtvochtigheid is er lager. De gemiddelde temperatuur over een jaar genomen, is ongeveer 30°C. Hoewel het over het algemeen beter is om in het droge seizoen naar Indonesië te reizen - tussen april en oktober - is Bali een van de beste eilanden om te bezoeken als u tijdens de moesson reist, omdat het minder weergerelateerde reisonderbrekingen en minder overstromingen ervaart dan veel van de andere eilanden. Zelfs als het regenachtig is, komt de zon vaak nog even door om van te genieten. Mei, juni en juli worden over het algemeen gezien als de beste maanden om Bali te bezoeken.

Luchthaven Ngurah Rai

www.bahrainairport.com

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar het centrum van Denpasar en de belangrijkste vakantieresorts, waaronder Kuta. Er zijn taxi's met een meter beschikbaar en passagiers moeten er op staan dat de chauffeur de meter gebruikt, ook als hij zegt dat deze stuk is.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt werken vanuit de luchthaven.

Luchthaventaxi's

De officiële taxibalie bevindt zich buiten de aankomsthal. De kosten worden vooraf betaald, vervolgens geeft u de bon aan de chauffeur. Een taxi naar Denpasar kost ongeveer IDR 70.000-90.000.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn winkels, restaurants, banken en geldwisselkantoren op de luchthaven. Overige faciliteiten zijn onder andere een postkantoor, een apotheek, taxfreewinkels, een toeristeninformatiebalie en hotelreserveringskiosken. De luchthaven beschikt over faciliteiten voor gehandicapte reizigers; reizigers met speciale behoeften worden geadviseerd hun luchtvaartmaatschappij hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren op een parkeerterrein voor het terminalgebouw.

Internet

Wifi is beschikbaar in de Executive Lounge van de internationale terminal.