Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Denpasar

Traditionele Balinese masker

Praktische info over Denpasar

Vervoer in de stad

Bali kan een uitdaging zijn om te navigeren, de verouderde infrastructuur heeft moeite de snelle ontwikkeling van het eiland bij te houden. Verkeersregels zijn er vrijwel niet en het verkeer kan chaotisch zijn met vele files in Denpasar en andere belangrijke centra. Het huren van een motorfiets is een avontuurlijke manier om het eiland te verkennen, hoewel dit alleen wordt aangeraden voor zeer ervaren motorrijders. Er zijn auto's te huren met chauffeur, wat mogelijk de meest stressvrije manier is om u te verplaatsen. Er is een beperkte busdienst in Bali en dit kan een goedkope manier zijn om rond te reizen voor zeer geduldige reizigers. Deelbusjes (bemo's) zijn beschikbaar, maar in Denpasar en het zuiden van Bali komen taxi's met een meter vaker voor.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220/380 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen en de Britse met drie pinnen.

Valuta

De Indonesische munteenheid is de roepia (IDR). Eén roepia is 100 sen. Buitenlandse valuta kunnen probleemloos worden ingewisseld bij banken, hotels en wisselkantoren in de belangrijkste toeristengebieden; de Amerikaanse dollar is de meest geaccepteerde munteenheid. Let erop dat uw biljetten in goede staat zijn, want soms worden verfrommelde en gescheurde buitenlandse biljetten geweigerd. De beste wisselkoersen in Indonesië zijn over het algemeen te vinden in de grotere centra, zoals Jakarta en Bali. De duurdere hotels en restaurants accepteren Visa en MasterCard, maar kleinere bedrijfjes hebben vaak geen creditcard-apparaat (met name in afgelegen gebieden). Geldautomaten zijn in de grote steden te vinden. Men heeft niet altijd genoeg wisselgeld, dus zorg ervoor dat u kleine biljetten en munten bewaart voor dingen als bus, donaties in tempels en frisdranken.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Indonesië is +62. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 110 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Chinees nieuwjaar 19 feb 7 feb
Mouloud (Geboortedag Mohammed) 3 jan n.v.t.
Nyepi (Hindoestaans nieuwjaar) 21 mrt 9 mrt
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Waisak (Geboorte van Boeddha) 2 jun 21 mei
Lailat al Miraj (Hemelvaart Mohammed) 16 mei 5 mei
Hemelvaartsdag 14 mei 5 mei
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 17 jul - 18 jul 5 jul - 6 jul
Indonesische onafhankelijkheidsdag 17 aug 17 aug
Eid Al-Adha (Offerfeest) 24 sept 11 sept
Islamitisch nieuwjaar 14 okt 2 okt
Mouloud (Geboortedag Mohammed) 24 dec 13 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Bali, dat net ten zuiden van de evenaar ligt, heeft een tropisch moessonklimaat met twee uitgesproken seizoenen: nat (november tot maart) en droog (april tot oktober). Bali, en in feite de hele Indonesische archipel, ervaart slechts lichte temperatuurverschillen van seizoen tot seizoen, als gevolg van warme oceaanstromen die de temperatuur aan land redelijk constant houden. Er is ook weinig verschil tussen het aantal uren daglicht. Het droge seizoen kent warmere temperaturen, maar de luchtvochtigheidsgraad is veel hoger tijdens het regenseizoen. Midden in de zomer is er een koel briesje om het hete weer te temperen. Het is koeler in de bergachtige gebieden is lager en de luchtvochtigheid is er lager. De gemiddelde temperatuur over een jaar genomen, is ongeveer 30°C. Hoewel het over het algemeen beter is om in het droge seizoen naar Indonesië te reizen - tussen april en oktober - is Bali een van de beste eilanden om te bezoeken als u tijdens de moesson reist, omdat het minder weergerelateerde reisonderbrekingen en minder overstromingen ervaart dan veel van de andere eilanden. Zelfs als het regenachtig is, komt de zon vaak nog even door om van te genieten. Mei, juni en juli worden over het algemeen gezien als de beste maanden om Bali te bezoeken.

Luchthaven Ngurah Rai

www.bahrainairport.com

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar het centrum van Denpasar en de belangrijkste vakantieresorts, waaronder Kuta. Er zijn taxi's met een meter beschikbaar en passagiers moeten er op staan dat de chauffeur de meter gebruikt, ook als hij zegt dat deze stuk is.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt werken vanuit de luchthaven.

Luchthaventaxi's

De officiële taxibalie bevindt zich buiten de aankomsthal. De kosten worden vooraf betaald, vervolgens geeft u de bon aan de chauffeur.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn winkels, restaurants, banken en geldwisselkantoren op de luchthaven. Overige voorzieningen zijn onder andere een postkantoor, een apotheek, taxfreewinkels, een toeristeninformatiebalie en hotelreserveringskiosken. De luchthaven beschikt over faciliteiten voor gehandicapte reizigers; reizigers met speciale behoeften worden geadviseerd hun luchtvaartmaatschappij hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren op een parkeerterrein voor het terminalgebouw.

Internet

Gratis wifi is beschikbaar in de internationale terminal.