Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Jakarta

Bromovulkaan, Indonesië

Praktische info over Jakarta

Vervoer in de stad

Reizen in Jakarta is vaak een combinatie van vele vormen van transport. De Transjakarta wordt veel gebruikt, dit is een modern bussysteem met speciale wegbanen om zo het vaak hectische verkeer in het stadscentrum te omzeilen. Deze bussen zijn goedkoop en ruimschoots aanwezig, hoewel het afleggen van lange afstanden verwarrend kan zijn door het overstappen. Ander buslijnen zijn drukker en minder veilig en rijden niet volgens een vaste dienstregeling. Taxi´s zijn alom aanwezig, maar kunnen duur zijn bij langere ritten. Blue Bird-taxi´s zijn het meest betrouwbaar, maar er zijn vele bedriegers met twijfelachtige reputaties. Sommige nauwe wegbanen zijn beter geschikt voor ojeks, ook wel motorfietstaxi's genoemd. Ook populair voor kortere ritjes zijn driewielers, bekend als bajaj. Vergeet niet te onderhandelen met chauffeurs van zowel ojeksals bajajvoordat u een rit accepteert. Jakarta is een ingewikkelde stad om te navigeren en helaas is er geen coherent stadscentrum en liggen de attracties redelijk ver uit elkaar. Daarom is wandelen niet echt een optie als u attracties gaat bezichtigen. Misdaad is ook een probleem en als u van de ene naar de andere plek loopt, moet u zich bewust zijn van uw eigendommen en ervoor zorgen dat zakkenrollers hier niet bij kunnen. Het is het beste om, indien mogelijk, waardevolle spullen achter te laten in een hotelkluisje.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+7.

Netspanning

Netspanning is 120/230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen en de Britse met drie pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Islamitisch nieuwjaar 25 okt 13 okt
Chinees nieuwjaar 31 jan 19 feb
Nyepi (Hindoestaans nieuwjaar) 31 maart 20 maart
Mouloud (Geboortedag Mohammed) 14 jan 3 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Waisak (Geboorte van Boeddha) 15 mei 3 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Indonesische onafhankelijkheidsdag 17 aug 17 aug
Lailat al Miraj (Hemelvaart Mohammed) 27 mei 16 mei
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul - 29 jul 17 jul - 18 jul
Eid Al-Adha (Offerfeest) 5 okt 24 sept
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Jakarta heeft een tropisch moessonklimaat, wat heet en vochtig is met een regenseizoen dat het hele jaar duurt. De temperatuur schommelt weinig gedurende het jaar: in de zomer (juni tot september) bedraagt de gemiddelde temperatuur ongeveer 28°C, terwijl de winter (december tot februari) een gemiddelde kent van 26°C. Het natte seizoen loopt officieel van november tot juli, terwijl juli tot september het droogst is en als de beste tijd wordt gezien om Jakarta te bezoeken.

Internationale luchthaven Soekarno-Hatta Jakarta

www.jakartaairportonline.com/jakarta-airport-quick-facts

Vervoer naar de stad

Shuttlebussen rijden om het uur naar het stadcentrum en andere bestemmingen in en rond Jakarta. Taxi's zijn voorzien van een meter en een rit naar de stad kost ongeveer IDR 30.000; let er wel op dat er tolkosten bij dit tarief kunne worden opgeteld.

Autoverhuur

Avis, Hertz en Europcar hebben vertegenwoordigingen bij de luchthaven, net als een aantal lokale autoverhuurbedrijven.

Luchthaventaxi's

Officiële taxistandplaatsen bevinden zich bij het aankomstgebouw en daarnaast staan er verschillende onofficiële taxichauffeurs die proberen ritten te krijgen. Een taxi met meter kost ongeveer IDR 30.000, hoewel er extra kosten kunnen worden gerekend voor tolwegen. Afhankelijk van de verkeersdrukte, duurt de rit naar het centrum van de stad ongeveer 30 tot 45 minuten.

Transfer tussen terminals

Een gratis bus verbindt de twee terminals met elkaar.

Voorzieningen

De faciliteiten zijn beperkt, maar de luchthaven is schoon en de medewerkers zijn vriendelijk en efficiënt. Er zijn winkels, banken, bars en restaurants en een balie voor toeristeninformatie en hotelreserveringen op de luchthaven. De luchthaven beschikt over faciliteiten voor gehandicapte reizigers; passagiers met speciale behoeften worden geadviseerd hun luchtvaartmaatschappij hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Parkeren

Er zijn meer dan 2000 parkeerplaatsen op de luchthaven, alle met eenvoudige toegang tot de terminals. De tarieven beginnen bij IDR 4000 voor twee uur en IDR 2000 per daaropvolgend uur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de lounges en in terminal 2.