Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Osaka

Uitzicht op het Himeij Kasteel, Osaka

Praktische info over Osaka

Vervoer in de stad

Osaka heeft een uitgebreid metronetwerk, dat een eenvoudige manier biedt om in de stad rond te reizen. Afhankelijk van de afstand, is het gemiddelde tarief rond de ¥200-360. De circulaire JR Osaka-lijn is een bovengrondse spoorweg die rond het centrum van Osaka rijdt en stopt bij 19 stations, waarvan er 12 aansluiting bieden op andere lijnen. De stad heeft een dicht netwerk aan bussen die de meeste delen van Osaka bereiken, met tarieven tussen de ¥100-200. Veerboten zijn ook een leuke manier om langs de kust van de Baai van Osaka te reizen; ze stoppen bij verschillende populaire toeristische attracties. De meeste lokale bewoners verplaatsen zich per fiets. De stad is vlak en eenvoudig te navigeren.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 100 volt, 60Hz in het westen (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50Hz in oostelijk Japan (Tokyo, Sapporo, Yokohoma).. Er worden stekkers met drie platte pinnen gebruikt.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 119 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Seijin no hi (Meerderjarigheidsdag) 13 jan 12 jan
Herdenking van de stichting van Japan 11 feb 11 feb
Shunbun no hi (Begin van de lente) 21 maart 21 maart
Shōwadag 29 apr 29 apr
Dag van de grondwet 3 mei 3 mei
Dag van het kind 5 mei 5 mei
Dag van de zee 21 jul 20 jul
Dag van eerbied voor ouderen 15 sept 21 sept
Dag van de sport 13 okt 12 okt
Dag van de cultuur 3 nov 3 nov
Dankdag voor de arbeid 23 nov 23 nov
Verjaardag van de keizer 23 dec 23 dec

Klimaat

+

Osaka heeft een vochtig subtropisch klimaat, met vier duidelijke seizoenen. De winters zijn redelijk mild, met temperaturen variërend van 3°C tot 12°C en enige neerslag. Er valt zelden zware sneeuw, maar zo nu en dan treden er lichte sneeuwbuitjes op. De zomers zijn vrij vochtig en heet, met gemiddelde temperaturen tussen de 20°C en 33°C. De zomer is ook het natste seizoen in Osaka, met een gemiddelde van ongeveer 10 regendagen per maand tussen mei en september. De lente en de herfst zijn goede seizoenen om Japan te bezoeken, als het weer mild is. Zij die eind maart of begin april een bezoek brengen kunnen genieten van het spectaculaire aangezicht van kersenbloesem in volle bloei, terwijl de bomen in oktober en begin november hun herfstkleuren dragen.

Internationale luchthaven Osaka Kansai

www.kansai-airport.or.jp/en/index.asp

Vervoer naar de stad

Kansai Airport Transportation Enterprise en andere busmaatschappijen bieden snelbusdiensten met een vaste dienstregeling, genaamd Airport Limousines, die de internationale luchthaven Kansai bedienen. De Haruka sneltrein verbindt de luchthaven met stations Tennoji, Shin-Osaka en Kyoto. Andere treinen rijden naar station Kyobashi en station Namba, van waaruit verschillende aansluitingen kunnen worden gemaakt. Er zijn ook snelle veerdiensten van Kansai naar luchthaven Kobe.

Autoverhuur

Huurauto's zijn beschikbaar bij de luchthaven van Nippon, Nissan, Toyota, Orix en Times Car Rental.

Luchthaventaxi's

Het is mogelijk om shuttles (privé of gedeeld) te boeken bij verschillende operators op de luchthaven; deze moeten echter twee dagen van tevoren worden geboekt.

Transfer tussen terminals

De terminals liggen ongeveer 4 km uit elkaar en zijn met elkaar verbonden via een gratis shuttledienst.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten zijn onder andere een luchthavenhotel, banken en pinautomaten, geldwisseldiensten, bagage-opslag en -levering, muntkluisjes, portiers, verhuur van mobiele telefoons en wifirouters, speelruimtes voor kinderen en babyruimtes, een postkantoor, medische en tandheelkundige faciliteiten, ontmoetingspunten, baterijoplaadpunten, een huisdierenhotel, een bidruimte, politiediensten, luchthavenlounges, douches, relaxruimtes, rookruimtes, congresfaciliteiten, toeristeninformatiebalies en verschillende mogelijkheden om te winkelen en eten.

Parkeren

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis, en kost daarna ¥ 100 per 15 minuten tot maximaal zes uur, waarna een vast tarief van ¥ 2500 wordt gerekend voor de eerste 24 uur. Vanaf de tweede dag geldt er een vast tarief van ¥ 1500.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar via het "FreeWiFi@KIX"-netwerk. Er zijn een aantal betaalde internetterminals op de luchthaven.

Luchthavens in de buurt