Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Kuala Lumpur

Cameron-hooglanden, Maleisië

Praktische info over Kuala Lumpur

Vervoer in de stad

De eenvoudigste manier om Kuala Lumpur te verkennen is via de vijf verschillende forensentreinroutes, die elk door een ander bedrijf worden gerund. DE KL Monorail gaat naar de belangrijkste winkel- en hoteldistricten, terwijl de Putra LRT naar Chinatown gaat. De tarieven zijn redelijk en de treinen rijden regelmatig op alle routes, vanaf ongeveer 05.30 uur tot middernacht. De stadsbussen zijn heet, overvol en volkomen onbetrouwbaar. Taxi's kunnen langs de weg worden aangeroepen en zijn daarnaast te vinden op logische plekken, zoals bij hotels, winkelcentra en dergelijke. De metertarieven stijgen flink tussen middernacht en 06.00 uur, en de chauffeurs verhogen soms de prijs in het spitsuur of bij slecht weer. Het huren van een auto en vervolgens zelf rijden wordt niet aanbevolen in Kuala Lumpur, aangezien het verkeer er stressvol en verwarrend is en het openbaar vervoer meer dan toereikend.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 240 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Chinees nieuwjaar 31 jan 19 feb
Federale gebiedsdag (alleen Putrajaya, Kuala Lumpur en Labuan) 1 feb 1 feb
Id-ul-Maulid (Geboortedag Mohammed) 14 jan 3 jan
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van Maleisë 16 sep 16 sep
Hari Raya Aidilfitri (Einde Ramadan) 28 jul - 29 jul 18 jul - 19 jul
Divali (behalve Labuan en Sarawak) 23 okt 11 nov
Hari Raya Haji (Offerfeest) 5 okt 24 sept
Awal Muharram (Islamitisch nieuwjaar) 25 okt 15 okt
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Kuala Lumpur is typisch tropisch, wat simpelweg betekent dat het er het hele jaar door heet en vochtig is, met weinig verandering in temperatuur en geen duidelijke seizoenen. Het kwik blijft het hele jaar in de buurt van 30°C hangen, maar kan tot 35°C stijgen. Het kan hevig regenen in de stad en het hele jaar door kan het stormen, meestal in de namiddag. De buien komen vaak als een opluchting voor bezoekers die niet gewend zijn aan de hitte en verstoren over het algemeen reisplannen niet echt - zorg gewoon dat u altijd een licht regenjasje bij u heeft. Een andere balsem voor de hitte is dat er over het algemeen airco aanwezig is in gebouwen waar bezoekers vaak tijd doorbrengen; Kuala Lumpur is een moderne stad die goed uitgerust is voor het tropische klimaat. Juni, juli en augustus ervaren gemiddeld iets minder regen en daarom bevelen velen deze maanden aan als de beste om een bezoek te brengen aan de stad.

Internationale luchthaven Kuala Lumpur

www.klia.com.my

Vervoer naar de stad

De Express Rail Link-trein biedt de snelste verbinding naar het centrum van de stad. De KLIA Ekspres en de KLIA Transit verbinden de luchthaven met Kuala Lumpur (KL Sental - City Air Terminal) en andersom. De treinen rijden van 05.00 tot 00.30 uur en kosten ongeveer MYR 35 voor een enkele rit, en MYR 70 voor een retourtje. Vertrekkende passagiers kunnen hun bagage inchecken en hun boardpas ontvangen bij de City Air Terminal en vervolgens in de trein naar de luchthaven te stappen. Ook vindt hier goedkeuring door de immigratiedienst plaats. De reistijd tussen KL Sentral en de luchthaven is 28 minuten met de KLIA Express en 37 minuten met de KLIA Transit. Veel hotels regelen een auto om hun gasten op te halen, hoewel dit vaak duurder is dan een taxi. Er rijdt een snelbusdienst van de luchthaven naar KL Sentral; MYR 10 voor een enkele rit, MYR 18 voor een retourtje.

Autoverhuur

Avis, Budget, Hertz, National, Thrifty en een aantal lokale autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar. Hiervoor moet vooraf worden betaald aan de kaartjesbalie. De prijzen zijn gebaseerd op de afstand en het type taxi; er geldt een toeslag tussen middernacht en 06.00 uur.

Transfer tussen terminals

De Aerotrein biedt gratis vervoer tussen de terminals. Om de 30 minuten rijdt er een shuttlebus tussen de terminal voor goedkope maatschappijen (low cost carrier terminal; LCCT) en de internationale luchthaven van Kuala Lumpur (KLIA). Deze kost MYR 1,50.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere lounges, bagagebewaring, faciliteiten voor gehandicapten en het verschonen van baby's, banken, geldwisselkantoren en pinautomaten, restaurants en bars, een postkantoor, een apotheek en taxfreewinkels.

Parkeren

Parkeren bij de internationale luchthaven van Kuala Lumpur kost MYR 3,50 voor het eerste uur en MYR 2-3 per daaropvolgend uur.

Internet

Er is wifi op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur.