Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Singapore

Fontein van Rijkdom, Singapore

Praktische info over Singapore

Vervoer in de stad

Het huren van een auto is enorm duur in Singapore. Een uitvoerig busnetwerk en het betrouwbare trein-metrosysteem van MRT zijn echter beide goedkoop en gebruiksvriendelijk en bereiken alle delen van Singapore. Elektronisce ez-link pasjes zijn geldig in treinen en bussen en voorkomen dat u contant geld bij u hoeft te dragen voor kaartjes en geven bovendien een lichte korting op de standaard prijzen voor kaartjes. De stad heeft ook duizenden taxi's met een meter, die veilig zijn, airco hebben en verrassend betaalbaar zijn. Deze worden bestuurd door behulpzame en eerlijke chauffeurs. Het enige nadeel zijn de lange wachtrijen tijdens het spitsuur. Veel van de toeristische attracties bevinden zich dichtbij elkaar en wandelen is een veilige en prettige optie als u om kunt gaan met de hitte.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. De stekkers zijn vierkant met drie pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999 (politie); 995 (ambulance).

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Hari Raya Haji (Offerfeest) 4 okt 23 sept
Hari Raya Puasa (Einde Ramadan) 28 jul 18 jul
Chinees nieuwjaar 31 jan - 1 feb 19 feb - 21 feb
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Boeddhadag 13 mei 1 jun
Nationale feestdag 9 aug 9 aug
Divali (Hindoestaans feest van het licht). 23 okt 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Singapore heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het er het hele jaar rond heet en vochtig is met vrijwel geen enkele variatie in temperatuur in de verschillende seizoenen en voldoende regen, die het hele jaar door kan vallen en doorgaans in hevige stortbuien naar beneden komt. De natste maanden zijn tussen november en januari. Er valt aan de westkant van het eiland over het algemeen meer regen dan aan de oostkant. De gemiddelde temperatuur varieert overdag van 26°C tot 30°C, terwijl het 's avonds koeler is. De luchtvochtigheid is constant hoog, meestal boven de 75 procent. April en mei zijn de heetste maanden. De airconditioning in de meeste gebouwen biedt een welkome ontsnapping aan de hitte en luchtvochtigheid, maar is soms zo koud dat bezoekers binnen lichte truien moeten dragen. Tussen juni en september kan Singapore lijden onder luchtvervuiling als gevolg van bosbranden in Indonesië. Men is het niet eens over een beste tijd om een bezoek te brengen aan Singapore, hoewel het weer over het algemeen tussen juni en augustus het aangenaamst is.

Luchthaven Singapore Changi

www.changiairport.com.sg

Vervoer naar de stad

De MRT-trein vertrekt vanaf het MRT-station van luchthaven Changi, dat zich onder terminal 2 en 3 bevindt. De treinen rijden van 05.30 uur tot middernacht, kosten ongeveer S$ 3 en de rit duurt ongeveer 27 minuten. Een openbare busdienst naar de stad vertrekt regelmatig tussen 06.00 uur en middernacht en is te vinden op de lagere niveaus van elke terminal. De rit van een uur kost ongeveer S$ 2. Daarnaast is er een luchthavenshuttledienst die de luchthaven, het stadscentrum en de meeste hotels in Singapore met elkaar verbindt. De bussen vertrekken als alle zes stoelen bezet zijn, of om de 15-30 minuten. De prijs is ongeveer S$ 9 per volwassene en S$ 6 per kind.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn allen vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's naar het centrum van Singapore zijn buiten bij de aankomsthallen van beide terminals beschikbaar. Het tarief naar het centrum van de stad is ongeveer S$ 25 met een reistijd van ongeveer 25 minuten. Boekingen kunnen worden gedaan bij de luchthavenshuttlebalies; de MaxiCab-chauffeur wordt direct betaald.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een gratis Skytrain tussen de drie terminals.

Voorzieningen

Luchthaven Changi heeft veel verschillende faciliteiten, waaronder pinautomaten, geldwisselkantoren, zakelijke diensten, luchtvaartmaatschappijlounges/reisclubs, taxfreewinkels, kinderopvangfaciliteiten en betaalde multimediatelefoons voor internet en e-mail. Overige faciliteiten zijn onder andere een mini-supermarkt, snackbars en restaurants, een putting green, fitnessruimte, een zwembad op het dak, een kapper, een kledingwasdienst, een karaokelounge, een Science Discovery Centre, een rookruimte, een bidruimte en een postkantoor. De nieuwe terminal 3 is een 'groene' terminal met natuurlijk licht via dakramen, een vlindertuin, koivijvers en meer dan 200 soorten planten.

Parkeren

De standaard parkeertarieven bij luchthaven Changi variëren van S$ 0,04 per minuut tot een maximaal dagtarief van S$ 20.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op Changi. Passagiers die snellere wifi willen, kunnen zich tegen een vergoeding registreren voor de premiumdienst van Starhub.