Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Bangkok

Drijvende markt, Bangkok

Praktische info over Bangkok

Vervoer in de stad

De Skytrain heeft twee lijnen die over de centrale gebieden van Bangkok rijden, terwijl de Bangkok-metro één route heeft en gebieden bereikt die niet zijn aangesloten op de Skytrain. De metro kruist de Skytrain op drie punten en heeft 18 stations, met frequente diensten tot middernacht. Het bussysteem is altijd de belangrijkste vorm van openbaar vervoer geweest, maar moet als gevolg van zakkenrollers voorzichtig worden gebruikt. De meest interessante manier om Bangkok te verkennen is via waterwegen van rivier de Chao Phraya waar verschillende riviertaxi's, longtail-boten en grote waterbussen ervoor zorgen dat de meeste toeristische locaties eenvoudig te bereiken zijn voor ongeveer THB 10. Tuktuks (kleurrijke driewielers) zijn de standaard manier om korte ritjes te maken en zijn goedkoper en sneller dan reguliere taxi's, maar het tarief moet voor het instappen overeen worden gekomen. Er zijn taxi's met en zonder meter met airco, maar de chauffeurs dragen niet veel wisselgeld bij zich. Een taxi of tuktuk kan voor een dag worden gehuurd om de bezienswaardigheden te bezoeken (THB 500-800). Bangkok heeft ook gratis fietsen voor toeristen op twee vaste routes langs de rivier: de oostelijke route gaat langs enkele van de grootste tempels, terwijl de westelijke route meer door woonwijken gaat.

Tijdzone

GMT+7.

Netspanning

Netspanning is 220 volt AC, 50Hz. Er worden stekkers met twee ronde of twee platte pinnen gebruikt.

Alarmnummer

Alarmnummer: 191

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Chakri-dag 7 apr 7 apr
Songkran (Thais nieuwjaar) 14 apr - 15 apr 14 apr - 15 apr
Nationale dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Kroningsdag 5 mei 5 mei
Verjaardag van koningin Sirikit 12 aug 12 aug
Sterfdag koning Chulalongkorn 23 okt 23 okt
Verjaardag koning Bhumibol Adulyadej 5 dec 5 dec
Dag van de grondwet 10 dec 10 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec

Klimaat

+

In Bangkok heerst een heet, tropisch klimaat. De gemiddelde maximum temperatuur varieert het hele jaar door van 31°C tot 34°C. November tot februari is de droogste tijd van het jaar en het populairst onder toeristen. Maart, april en mei zijn de heetste maanden en het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Tijdens het natte seizoen komen korte buitjes meestal in de namiddag voor, hoewel het soms ook de hele dag regent.

Internationale luchthaven Suvarnabhumi

www.bangkokairportonline.com

Vervoer naar de stad

De gratis shuttlebus (snelwegroute) vervoert passagiers naar het vervoercentrum van waaruit openbare bussen, taxi's en huurauto's vertrekken. Taxi's zijn ook te vinden op niveau 1 bij de aankomsthal. Openbare bussen rijden verschillende routes van het vervoercentrum naar Bangkok, terwijl de luchthavenexpress reisbussen met airco biedt tussen de luchthaven en eersteklashotels in het centrum van Bangkok. Er is ook een limousinedienstbalie op de tweede verdieping van de aankomsthal.

Autoverhuur

Er zijn auto's te huur van Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt en Thai Rent-a-Car. Reserveringen kunnen worden gedaan bij de autohuurbalie in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Vanaf de luchthaven kunnen passagiers een taxi pakken bij de vertrekterminal of met een gratis shuttle naar het openbaar vervoercentrum rijden en daar een taxi nemen. De reistijd hangt grotendeels af van de verkeersdrukte, maar is ten minste 30 minuten en kan veel langer zijn. Passagiers worden verwacht een uitstapvergoeding te betalen, maar dit kan aan het einde van de rit. Passagiers kunnen de chauffeur vragen de snelweg te gebruiken, wat iets extra kost. De ritten kosten tussen de THB 200-400.

Transfer tussen terminals

Shuttlebussen bieden een gratis dienst tussen de hoofdterminal en het vervoerscentrum en sluiten ook aan op andere luchthavenfaciliteiten.

Voorzieningen

Geld wisselen is mogelijk op niveau 2 van de aankomsthal en er bevinden zich pinautomaten in het gehele terminalgebouw. Openbare telefoons zijn alom aanwezig. Er is een toeristeninformatiedienst in de aankomsthal op niveau 2. Er zijn ook taxfreewinkels en vele verschillende restaurants, wijnbars en fastfood-zaken.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren bij de internationale luchthaven Suvarnabhumi. De tarieven voor kort parkeren variëren van THB 25 voor het eerste uur tot THB 250 voor een hele dag. De tarieven voor lang parkeren beginnen bij THB 20 per uur en gaan omhoog tot THB 140 per dag.

Internet

Er is wifi beschikbaar op de hele luchthaven en is op sommige plaatsen gratis, met name in de openbare hallen.