Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Aruba

Palm Beach, Aruba

Praktische info over Aruba

Vervoer in de stad

Het huren van een auto is een geweldige manier om het eiland te verkennen en veel bedrijven bieden 3-daagse aanbiedingen voor dergelijke excursies. Reizigers die van plan zijn bij of in de buurt van hun resort te blijven, komen er echter snel achter dat ze helemaal geen auto nodig hebben. Aruba beschikt over een goed bussysteem dat de meeste hotels verbindt met het centrum van Oranjestad. De bussen rijden ongeveer om de 20 minuten vanaf 08.00 tot 18.00 uur en elk uur van 18.00 uur tot middernacht, van maandag tot en met zaterdag. Enkele ritten beginnen bij AWG 2,25 en dienstregelingen zijn verkrijgbaar bij het Arabus-kantoor. Er zijn ook taxi's beschikbaar (ze zijn echter moeilijk aan te roepen, u kunt dus het beste het hotel of restaurant een taxi voor u laten bellen), het vervoersmiddel bij voorkeur in het donker. De taxi's hebben geen meter, maar de chauffeurs hebben een lijst met officiële tarieven. De minimumprijs is US$ 5, met een toeslag van US$ 3 op zondagen, feestdagen en na middernacht.

Tijdzone

GMT-4.

Netspanning

Netspanning op Aruba is 127 volt, 60Hz. Er wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Betico Croes dag 25 jan 25 jan
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van het volkslied en de vlag 18 maart 18 maart
Koningsdag 26 apr 27 apr
Carnavalsmaandag 3 maart 16 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Oranjestad heeft een gematigd klimaat met een gemiddelde hoogste dagtemperatuur van wel 28°C. De temperatuur wordt nooit te hoog als gevolg van de koele passaten, maar de beste tijd om Oranjestad te bezoeken is in het toeristisch hoogseizoen, tussen half december en half april. Regen komt niet vaak voor, maar kan in zeldzame gevallen vallen tussen oktober en januari.

Internationale luchthaven Koningin Beatrix Aruba

www.airportaruba.com

Vervoer naar de stad

Lokale bussen vertrekken regelmatig naar Oranjestad vanaf bushaltes net buiten het terrein van de luchthaven. Tourbussen kunnen passagiers naar de gewenste bestemming brengen. Er zijn ook taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Er zijn 26 lokale en internationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven, waaronder Avis, Alamo, Budget en Hertz.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar vanaf de luchthaven en de meeste hotels bevinden zich op een ritafstand US$ 20-30. Er kunnen extra kosten worden gerekend voor extra bagage, nationale feestdagen en reizen in de nachturen.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels en over verschillende restaurants en snackbars. Een bank biedt zeven dagen per week bankdiensten aan. Er zijn internetstations en wifi beschikbaar.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de vertrekhal, waarbij u moet betalen voor de werkelijk gebruikte browsertijd (pay-as-you-go).