Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Panama-Stad

Het smaragdblauwe water van Panama

Praktische info over Panama-Stad

Vervoer in de stad

Panama-Stad kan eerst moeilijk te navigeren zijn. De stad heeft een openbaar bussysteem, maar de borden zijn alleen in de lokale taal en hoewel de stad momenteel de vloot aan het upgraden is, kunnen de oude bussen overvol en verwarrend zijn voor nieuwkomers. Taxi's zijn de meeste gebruikelijke manier om rond te reizen in Panama-Stad, aangezien een gemiddelde rit naar de meeste delen van de stad slechts US$ 3 kost. Taxi's zijn niet voorzien van een meter en kunnen worden aangeroepen op straat of telefonisch worden besteld (hoewel vaak voorrijkosten worden gerekend). Taxi's kunnen ook per uur of week worden gehuurd, wat voordelig kan zijn voor frequente uitstapjes voor bezichtigingen en om te eten. Er zijn huurauto's beschikbaar, maar het lokale rijdgedrag is erg agressief en zelf autorijden kan een bron van frustratie in plaats van handig zijn.

Tijdzone

GMT-5.

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60Hz. De meeste stekkers hebben twee platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 104 (politie); 103 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Nationale rouwdag 9 jan 9 jan
Carnavalsmaandag 3 maart 16 feb
Carnavalsdinsdag 4 maart 17 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Onafhankelijkheid van Colombia 3 nov 3 nov
Dag van de vlag 4 nov 4 nov
Dag van Columbus 5 nov 5 nov
Opstand van Los Santos 10 nov 10 nov
Onafhankelijkheidsdag 28 nov 28 nov
Moederdag 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Panama-Stad heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die het hele jaar door constant zijn, variërend van 32°C overdag tot 21°C in de avonduren. De luchtvochtigheid is doorgaans hoog, met name in het regenseizoen, tussen oktober en november. De beste tijd om naar Panama-Stad te reizen is tussen december en maart.

Internationale luchthaven Tocumen

www.tocumenpanama.aero

Vervoer naar de stad

Het enige openbaar vervoer naar Panama-Stad wordt geboden door minibusjes die Taxi de Turismoworden genoemd en die kunnen worden geboekt bij de informatiebalie in de aankomsthal. De reistijd is ongeveer een half uur.

Autoverhuur

Bedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn in de aankomsthal zijn Alamo, Avis, Barriga, Budget, Dollar, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Reguliere taxi's rijden dag en nacht tegen vaste prijzen, afhankelijk van het aantal passagiers, maar deze hebben geen meter. Het gemiddelde tarief voor 1-2 mensen naar Panama-Stad is US$ 25; voor drie of meer mensen is het US$ 10 per persoon. De taxistandplaats bevindt zich buiten de aankomsthal.

Voorzieningen

Er zijn een bank en pinautomaat op het vertrekniveau. Een restaurant en koffiebar bevinden zich op de mezzanine met uitzicht over de vertrekhal en er zijn snackbars in de aankomsthal. Er kunnen last-minute geschenken worden gekocht bij verschillende winkels op de eerste en tweede verdieping, waaronder taxfree. Er is een bagagedepot beschikbaar en er bevinden zich informatiebalies in de aankomsthal.

Parkeren

Parkeren bij internationale luchthaven Tocumen kost slechts 3 cent per minuut voor het eerste uur, 2 cent per minuut voor één tot vijf uur en 1 cent per minuut voor meer dan vijf uur.

Internet

Er is momenteel geen wifi, maar er zijn internetdiensten beschikbaar tegen een vergoeding van US$ 2,50 per uur.