Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Winkelen en wandelen in Strøget

Strøget is de langste autovrije zone ter wereld en hét winkelgebied van Kopenhagen. Maar naast een oneindig aantal winkels, heeft Strøget heel wat bezienswaardigheden en is het vooral ook een plek om een middag heerlijk rond te struinen.

Strøget is de langste autovrije zone ter wereld en hét winkelgebied van Kopenhagen. Maar naast een oneindig aantal winkels, heeft Strøget heel wat bezienswaardigheden en is het vooral ook een plek om een middag heerlijk rond te struinen.

In de jaren 60 werd Kopenhagen steeds drukker en voller en konden de smalle straatjes het verkeer niet meer aan. Er werd besloten tot een autovrije zone die de naam Strøget kreeg. De zone loopt van de Radhusplads naar Kongens Nytorv en bestaat uit meerdere straten, steegjes en pleinen. Het winkelaanbod varieert van dure merkwinkels tot kleinschalige boetiekjes en alles er tussenin. Het grote pluspunt van Strøget is dat het winkelen uitstekend combineert met sightseeing. In het gebied staan namelijk prachtige voorbeelden van Deense architectuur. De vele straatartiesten zorgen bovendien voor een levendige sfeer.

1. Illum

Stroget

Al sinds de oprichting in 1891 is Illum de grootste warenhuisketen van Scandinavië. Natuurlijk is er ook een vestiging in Strøget: een winkelparadijs vol kleding, schoenen, tassen en cosmetica. De gouden kroonluchters en wit marmeren zuilen zorgen voor een chique atmosfeer. Sla vooral de derde verdieping niet over: een groot gedeelte hiervan is gewijd aan interieurdesign van Deense ontwerpers.

Adress: Østergade 52, Copenhagen

2. Vor Frue Kirke

De Vor Frue Kirke, of Kathedraal van Kopenhagen, is de nationale kathedraal van Denemarken. Het huidige gebouw komt uit 1829 maar de geschiedenis van deze kerk voert terug naar het begin van de dertiende eeuw. In de loop der tijd is de kerk meerdere malen afgebrand en opnieuw opgebouwd.De kathedraal is vooral beroemd vanwege de beelden van Christus en de Twaalf Apostelen, gemaakt door de Deense beeldhouwer Bertel Thorvaldsen.

Adres: Nørregade 8, Copenhagen

3. Det Lille Apotek

Stop voor een authentieke lunch of diner bij Det Lille Apotek, wat De Kleine Apotheek betekent. Dit sfeervolle etablissement is het oudste restaurant in Kopenhagen en stamt al uit 1720. Vroeger was dit, zoals de naam al doet vermoeden, een apotheek. De nostalgie straalt hier van het interieur af. Op de kaart staat een keur aan echte Deense specialiteiten als smørrebrød en geroosterd varkensvlees met pruimen.

Adres: Store Kannikestræde 15, DK-1169 Copenhagen

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com