Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Brussel

De Grote Markt van Brussel

Praktische info over Brussel

Vervoer in de stad

Het moderne en goed georganiseerde openbaar vervoersysteem van Brussel bestaat uit metro-, tram- en busnetwerken. Het systeem is gebruikersvriendelijk met routeschema's en dienstregelingen bij de meeste haltes en stations en er zijn gratis kaarten verkrijgbaar bij het toeristenbureau. Trams zijn een ideale manier om de stad te verkennen en ze zijn sneller dan bussen, met name als ze ondergronds naar het centrum rijden en overgaan in de prémetro. Stops bij zowel tram- als bushaltes zijn alleen op verzoek. Er is een afzonderlijk systeem van lokale treinen die de binnenstad verbinden met de buitenwijken, hoewel ze voor toeristen niet heel handig zijn, behalve om van en naar het vliegveld te reizen. Kaartjes zijn geldig voor alle vormen van openbaar vervoer, met uitzondering van lokale treinen en zodra ze gevalideerd zijn kunnen ze gebruikt worden voor meerdere ritten in een uur. Taxi's kunnen worden aangeroepen vanaf een van de taxistandplaatsen in de stad; ze zijn voorzien van een meter en ze zijn duur, maar belastingen en fooien zijn meegerekend in de prijs. De stad is redelijk makkelijk te verkennen met een auto, hoewel het huren van een auto over het algemeen overbodig is.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van maart tot oktober).

Netspanning

Netspanning in België is 230 volt, 50Hz. De Europese stekker met twee pinnen is voldoende. Drie-pinsstekkers, met een mannelijke aardingspin, kunnen ook worden gebruikt.

Alarmnummer

Alarmnummer: 101 of 112 voor mobiele telefoons

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Wapenstilstand 11 nov 11 nov
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Nationale feestdag 21 jul 21 jul
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Brussel heeft een gematigd zeeklimaat, gekenmerkt door warme zomers en milde winters. De stad heeft een grote gemiddelde hoeveelheid regen per jaar, en bezoeker kunnen het hele jaar door buien verwachten. De temperaturen variëren van maxima rond de 27°C in de zomer, tot 7°C hartje winter. Sneeuw is mogelijk, maar niet veelvoorkomend, in de winter.

Internationale luchthaven Brussel

www.brusselsairport.be

Vervoer naar de stad

Het treinstation bevindt zich op het onderste niveau. Er is een treinshuttedienst van de luchthaven naar stations Brussel-Noord, Brussel-Zuid en Brussel-Centraal. De shuttle rijdt om de 15-20 minuten en de reis duurt ongeveer 20 minuten. De trein rijdt tussen 05.30 en 00.20 uur vanaf de luchthaven. Onder de aankomsthal is een busstation. Op weekdagen voor 20.00 uur brengt bus nr. 12 passagiers naar het Europese kwartier in de stad en op alle andere tijdstippen is dit bus nr. 21. Er zijn ook bussen van de luchthaven van Brussel naar Antwerpen. Daarnaast is er een busverbinding tussen de Brusselse spoorwegstations en de luchthaven. Er zijn taxi's met licentie en een meter beschikbaar buiten de aankomsthal. De rit van 30 minuten naar Brussel kost ongeveer € 45.

Autoverhuur

De belangrijkste autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op de luchthaven, waaronder Avis, Budget en Hertz; hun balies bevinden zich in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met meter beschikbaar bij de aankomsthal van de internationale luchthaven in Brussel. De rit naar het centrum van Brussel duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer € 45. Taxi's met licentie worden aanbevolen en kunnen worden herkend aan een blauw met geel bord.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselkantoren, een postkantoor, taxfreewinkels, cafés/restaurants, een schoonheidssalon, een communicatiecentrum met toegang tot het internet, religieuze diensten, treininformatie en reserveringen, reisbureaus en bagagekluisjes. Er is ook een verhuurbedrijf voor mobiele telefoons.

Parkeren

Het snelparkeerterrein (Express Parking) bevindt zich direct tegenover het terminalgebouw. De kosten zijn € 5 per uur, voor maximaal 3 uur. De parkeerterreinen P1 en P2 voor kort parkeren rekenen respectievelijk € 4 en € 3,50 per uur. Het voordelige parkeerterrein (Economy) is ideaal voor lang parkeren (maximaal 1 week) en kost € 17 per dag.

Internet

Er is wifi internettoegang op de luchthaven, via rent2connect of een van de volgende serviceproviders: Boingo, Quiconnect, iPass, Telenet, T-Systems, Trustive of WeRoam. Er is gratis wifi beschikbaar bij het naastgelegen Sheraton Luchthavenhotel Brussel.