Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Kopenhagen

De tuin van Frederiksborg, Kopenhagen

Praktische info over Kopenhagen

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is uitzonderlijk veilig, betrouwbaar, schoon en goedkoop. De metro, bussen en treinen in de stad en omgeving hebben één kaartjessysteem en kaartjes geldig zijn voor alledrie, zonder extra kosten bij het overstappen. De diensten zijn frequent tussen 05.00 en 00.30 uur, met nachtbussen vanaf het gemeentehuisplein naar de buitenwijken. Op vrijdag en zaterdag rijdt de metro de hele nacht door. De metro rijdt van station Vanlose naar Lergravsparken in Oost-Amager, naar Ørestad in West-Amager en naar Frederiksberg. De bussen zijn geel en bushaltes zijn duidelijk aangegeven met overeenkomende gele borden. Een favoriete vervoersmethode voor lokale bewoners en bezoekers is de fiets, en Kopenhagen heeft fietspaden en -routes langs alle belangrijke straten. Fietsen worden aangeboden tussen mei en september in een aantal fietsparken. Hier kan men een fiets ophalen en het later in een ander park terugbrengen. Kopenhagen is ruim voorzien van taxi's met licentie, gerund door vijf verschillende bedrijven. Taxi's hebben een verlicht bord als ze beschikbaar zijn en kunnen overal worden aangeroepen. Het verkeer in het centrum zit vaak vast en een auto is eerder een gevaar dan een gemak.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Eerste pinksterdag 8 jun 24 mei
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Witte donderdag 17 apr 2 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Gebedsdag 16 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Dag van de grondwet 5 jun 5 jun
Kerstavond 24 dec 24 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei

Klimaat

+

Het weer in Kopenhagen is in alle vier de seizoenen mild. De zomers brengen temperaturen rond de 20°C, terwijl de temperatuur midwinter rond of net boven het vriespunt schommelt. De heetste maand is juli en de koudste maand is februari. De hoeveelheid regen is ook matig, maar in elk seizoen kunnen buien vallen. Winterdagen hebben veel minder daglichturen dan zomerdagen, die lang zijn. De vroege zomer is de beste tijd om Denemarken te bezoeken. Vooral de maand juni is prachtig, omdat de dagen het langst zijn en het weer het meest aangenaam is.

Internationale luchthaven Kopenhagen

www.cph.dk/en/

Vervoer naar de stad

Bussen, treinen en taxi's bieden vervoer naar het centrum van Kopenhagen. Er vertrekken verschillende buslijnen vanaf de luchthaven, en de rit duur ongeveer 45 minuten en kost US$ 4,50. Trein- en metrokaartjes zijn beschikbaar bij het kaartjesloket boven het treinstation in terminal 3. De metro rijdt overdag om de paar minuten en 's avonds om de 15 minuten, van maandag tot en met donderdag van 05.00 uur tot middernacht en van vrijdag tot en met zondag 24 uur per dag. Afhankelijk van de bestemmingen, beginnen de tarieven bij ongeveer US$ 5.

Autoverhuur

EuropCar, Hertz, Budget en Avis zijn onder anderen vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's pikken passagiers buiten bij terminal 1 en 3 op. De tarieven kunnen contant of met een creditcard worden betaald en zijn ongeveer US$ 34 inclusief fooi en servicekosten.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een gratis shuttlebus tussen terminal 3 en terminal 2 (internationaal), en terminal 1 (binnenlands).

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over banken, bars, restaurants en vergaderruimtes. Er zijn vele verschillende winkels in het winkelcentrum van luchthaven Kopenhagen, waaronder 48 speciaalzaken en 16 taxfreewinkels. Er is een btw-teruggavebalie.

Parkeren

Er zijn zeven parkeerterreinen bij de internationale luchthaven van Kopenhagen, die meer kosten als ze zich dichter bij de terminal bevinden. De meeste bieden 15 minuten gratis parkeren, en ze zijn allemaal verbonden met de terminal via een gratis shuttlebus.

Internet

Er is snelle, gratis wifi beschikbaar op de gehele internationale luchthaven van Kopenhagen voor passagiers die zich gratis inschrijven voor het CPH Advantage-programma. De normale tarieven zijn US$ 11 voor een uur of US$ 14,60 voor vier uur.