Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Helsinki

Zeegezicht bij Helsinki

Praktische info over Helsinki

Vervoer in de stad

Helsinki heeft een eenvoudig en extreem efficiënt openbaar vervoersysteem dat als een van de beste van Europa wordt beoordeeld, wat het gemakkelijk maakt om een tram, bus, metro of veerboot te pakken met één kaartje dat is gekocht bij de chauffeur, een kaartjesautomaat of zelfs via SMS op een mobiele telefoon. Er zijn speciale toeristenkaartjes verkrijgbaar voor bezoekers die één dag, drie of vijf dagen geldig zijn voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoersysteem. Er zijn ook ruim voldoende taxi's beschikbaar, die kunnen worden aangeroepen, telefonisch kunnen worden besteld of waar u gewoon in kunt stappen bij een van de vele taxistandplaatsen. Ook een auto is geen probleem in het eenvoudig te navigeren Helsinki en het is gemakkelijk om zelf rond te rijden, als u voor deze optie kiest. Helsinki is zo compact en aangenaam, dat het een aantrakkelijke optie is om de stad te voet te verkennen. De meeste populaire attracties bevinden zich dichtbij elkaar en zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Als alternatief kunt u in de zomer gebruik maken van de honderden kilometers fietspaden, door na betaling van een muntje een fiets te nemen uit een van de fietsenrekken verspreid in het centrum van de stad.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Midzomernacht 20 jun 19 jun
Onafhankelijkheidsdag 6 dec 6 dec
Kerstavond 24 dec 24 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Helsinki heeft een klimaat dat wisselt tussen maritiem en continentaal. De zomers zijn warm en helder, met temperaturen variërend van een koele 15°C tot een warme 30°C in de warmste maand juli. De dagen zijn lang en zonnig, met soms wel 19 uren daglicht. Tegen het einde van september als de dagen korter worden koelt het drastisch af en in november ligt de temperatuur rond het vriespunt als de koude sneeuwrijke winter zijn intrede doet. De stad is bedekt met een deken van sneeuw in de winter en de temperatuur zakt ver onder het vriespunt, zodat zelfs de zee bevriest en het overdag nooit helemaal licht wordt. De lente begint laat, begin april. De beste tijd om een bezoek te brengen is in de zomer, wanneer er in de stad ook veel festivals plaatsvinden. De lente kan ook aangenaam zijn, als de stad tot leven komt met bloemen en nieuw groen.

Internationale luchthaven Helsinki-Vantaa

www.finavia.fi/en/helsinki-airport/

Vervoer naar de stad

Er zijn regelmatige busdiensten tussen Helsinki, het treinstation Tikkurila en de luchthaven. Neem vanuit het centrum van de stad luchthavenbus 615 ('s nachts 620) en vanaf station Tikkurila bus 61 naar de luchthaven. Beide ritten duren ongeveer 30 minuten. Busvervoer van de luchthaven naar lokale hotels en parkeerterreinen is gratis. De Finnair-stadsbus vervoert ook passagiers naar de binnenstad van Helsinki.

Autoverhuur

Avis, Budget, Hertz en Europcar zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven. Servicebalies bevinden zich in aankomsthal 2.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij taxistandplaatsen buiten de aankomsthallen van zowel de binnenlandse als de internationale terminal. U kunt een tarief verwachten van ongeveer € 40 voor de rit van 30 minuten naar het centrum van de stad.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende banken met geldwisselfaciliteiten en op de gehele luchthaven zijn pinautomaten te vinden. Naast verschillende restaurants en cafés zijn er in de terminals taxfreewinkels en drie winkelcentra met verschillende detaillisten te vinden. Er zijn ook reisbureaus, een apotheek en bagagekluisjes beschikbaar.

Parkeren

De kosten voor parkeren bij de internationale luchthaven Helsinki-Vantaa variëren van € 10 tot € 30 per dag voor maximaal drie dagen, waarna het tarief € 3 tot € 10 per dag is. Kort parkeren voor halen en brengen kost € 1 per 10 minuten.

Internet

De luchthaven biedt gratis wifi.