Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Lyon

Uitzicht op Lyon

Praktische info over Lyon

Vervoer in de stad

Lyon verkennen is gemakkelijk en redelijk goedkoop in vergelijking met andere Europese steden. Lyon benut alle wegen en rivieren in de Rhônevallei volledig en transportroutes van en naar de stad zijn talrijk. Lucht-spoor-verbindingen worden eenvoudig gemaakt met het TGV hogesnelheidstreinstation op de internationale luchthaven Saint-Exupéry in Lyon, en daarnaast het goed ontwikkelde TGB-netwerk en het snelwegsysteem. Het stedelijk vervoersnetwerk bestaat uit meer dan 100 buslijnen, twee kabelspoorbanen, vier metrolijnen en twee tramspoorlijnen. Kaartjes kunnen voor alle vervoersmethoden worden gebruikt. Een enkel kaartje is een uur geldig en staat drie overstappen tussen de verschillende vormen van vervoer toe. Een dagkaartje is ideaal voor bezichtigingen, omdat u daarmee de meeste plekken in de stad kunt bereiken. De metro rijdt van 05.00 tot 00.00 uur en bussen rijden tot rond 20.00 uur. Taxi's zijn ruim beschikbaar. Forensen moeten ervoor zorgen dat de meter gereset is voor de rit en dat de meter aan staat tijdens de rit. Als er geen meter is, spreek dan voor vertrek een tarief af. De charmante oude binnenstad van Lyon kan goed te voet worden verkend en er kunnen ook fietsen worden gehuurd.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in april en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag) 8 mei 8 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Quatorze Juillet (Bestorming van de Bastille) 14 jul 14 jul
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Wapenstilstand 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus (Elzas) 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Lyon heeft een vochtig subtropisch klimaat dat wordt beïnvloedt door de ligging van de stad in de Rhônevallei; de koude winden die vanuit de Alpen komen aanwaaien worden getemperd door de warme mediterrane briesjes vanuit het zuiden en creëren zo een relatief mild klimaat. De winters zijn koud, met gemiddelde temperaturen tussen 0°C en 21°C en bijtende winden die de gevoelstemperatuur verlagen. Sneeuw en ijzel zijn gebruikelijk. De zomers zijn warm en zonnig, met temperaturen van 14°C tot 28°C, hoewel de temperatuur zo nu en dan kan stijgen naar wel 35°C. Neerslag is het hele jaar door redelijk stabiel, met een gemiddelde van 8-10 regendagen per maand, hoewel Lyon ook bijna 2000 uren zonneschijn ziet per jaar. De beste tijd om Lyon te bezoeken is aan het begin of het einde van de zomer (juni en september), om extreme temperaturen en grote mensenmassa's te vermijden.

Internationale luchthaven Saint Exupéry

www.lyonaeroports.com/eng

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar Lyon en de andere belangrijke plaatsen en steden in de Rhône-Alpen-regio. Er is een TGV-treinstation op loopafstand vanaf de luchthaven met regelmatige diensten naar de belangrijkste steden in Frankrijk.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Citer en Sixt zijn vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de uitgang van de aankomsthal van terminal 1. Het gemiddelde tarief naar Lyon is overdag € 40-45 en 's avonds € 55-60.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden via een gratis shuttlebus.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere bagagebewaring, een postkantoor, bars, restaurants, winkels, een reisbureau, een kapel voor verschillende geloven, babyverschoonfaciliteiten, een apotheek, een fotohokje, een gamingruimte, conciërgediensten, een zakencentrum met vergaderruimtes en secretariële diensten. Pinautomaten en geldwisselkantoren zijn aanwezig op de hele luchthaven. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid; de verder weg liggende terreinen zijn met het terminalgebouw verbonden via een gratis shuttledienst die om de 10 minuten rijdt.

Internet

Voor een vergoeding is er wifi beschikbaar in de terminal. Gratis wifi is beschikbaar op het horecaplein.