Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Marseille

Jachthaven, Marseille

Praktische info over Marseille

Vervoer in de stad

De meest gangbare manier om Marseille te verkennen is via het uitgebreide bussysteem, dat alle delen van het centrum van de stad en de buitenwijken bereikt. Kaartjes worden verkocht in cafés, bij stations, of in de bus; er zijn ook meerdaagse passen verkrijgbaar. De meeste bussen rijden tot 21.00 uur en enkele rijden door tot 00.30 uur. Reizen in de avonduren kan het beste per taxi. Deze zijn te vinden bij de meeste grote hotels of op straat. Autorijden in Marseille wordt niet echt aanbevolen, want het centrum van de stad heeft veel nauwe straten met eenrichtingsverkeer en er is beperkt parkeerruimte.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag) 8 mei 8 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Quatorze Juillet (Bestorming van de Bastille) 14 jul 14 jul
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Wapenstilstand 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus (Elzas) 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Marseille heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers heet en droog zijn en de winters koel en vochtig. Het winterweer wordt beïnvloed door de koude mistralwinden uit de Rhônevallei, met temperaturen van gemiddeld overdag rond de 12°C en 's nachts rond de 4°C van december tot februari. Halverwege mei warmt het op tot ongeveer 17°C. De zomers zijn over het algemeen warm en aangenaam, met maximale temperaturen in juli en augustus van 24°C tot wel 29°C. De gemiddelde hoeveelheid regen is laag en hoewel de winter de natste periode van het jaar is, valt er maar op ongeveer vijf dagen per maand regen in deze periode. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Marseille is tussen mei en oktober.

Luchthaven Marseille Provence

www.marseille.aeroport.com

Vervoer naar de stad

Shuttlebussen vertrekken om de 20 minuten vanaf de luchthaven naar treinstation Marseille Saint-Charles, waar aansluitingen te vinden zijn naar andere bestemmingen. Bussen verbinden ook de luchthaven met het busstation in Aix-en-Provence en het Aix-TGV treinstation.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar en Sixt zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven; de balies bevinden zich op de begane grond van hal 4.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's met een meter beschikbaar.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere verschillende detailhandels en taxfreewinkels; bars, restaurants en cafés; internetcafése, een zakencentrum en banken, pinautomaten en geldwisselkantoren.

Parkeren

Parkeren op de luchthaven Marseille Provence begint bij € 6 voor de eerste vier uur en tot € 15 per dag op parkeerterreinen P1 en P6; € 4 voor het eerste uur tot € 12,50 per dag op P5 en P10; en € 3 voor het eerste uur en tot € 9,50 per dag voor P3 en P7, die verder weg liggen maar bediend worden door een gratis shuttle.

Internet

Er is wifi beschikbaar in het zakencentrum en in hallen 1, 3 en 4.