Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Nice

Kleurrijke haven in Nice

Praktische info over Nice

Vervoer in de stad

Het stadscentrum van Nice is klein genoeg om te voet te verkennen. Bussen zijn de belangrijkste vorm van openbaar vervoer en dekken het grootste deel van de stad tot middernacht. De Sunbus is een populaire toeristendienst, die dagelijks naar populaire toeristische bestemmingen in Nice rijdt. Kaartjes kunnen worden gekocht bij een lokaal café of een tabakswinkel. Taxi's zijn geen populaire vorm van vervoer. Ze staan erom bekend dat ze teveel rekenen bij toeristen en dat ze lastig zijn aan te roepen. Vanaf het centrale treinstation reizen forensen naar andere plaatsen aan de Riviera, zoals Antibes, Cannes, Monaco en meer.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in april en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag) 8 mei 8 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Quatorze Juillet (Bestorming van de Bastille) 14 jul 14 jul
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Wapenstilstand 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus (Elzas) 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Nice heeft een typisch mediterraan klimaat, met hete zomers en milde winters. Tijdens de hete zomermaanden, vooral in augustus, stijgen de temperaturen vaak boven de 30°C, terwijl de maximumtemperaturen in de winter doorgaans tussen de 10-15°C liggen. Augustus is de heetste maand en januari de koudste. De hoeveelheid regen is gemiddeld en valt meestal in de winter; oktober is doorgaans de natste maand. Sneeuwval is uitermate zeldzaam. Nice wordt beschermd tegen wind door de heuvels die de stad omringen, dus alleen de mistralwind veroorzaakt zo nu en dan reuring. De zomer is het toeristisch hoogseizoen in Nice en dit is de beste tijd voor een bezoek als u van de stranden wilt genieten. De lentemaanden april en mei kunnen echter ook prachtig zijn en het is dan veel minder druk. U zult meer dan voldoende zon zien, maar het water is dan te koud om te zwemmen, wat de lente de ideale tijd maakt voor een vakantie om bezienswaardigheden te gaan bekijken. De herfst kan regenachtig zijn, maar het weer is mild en dit kan ook een aangename tijd zijn om een bezoek te brengen aan Nice.

Luchthaven Nice Côte d'Azur

www.en.nice.aeroport.fr

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar honderden bestemmingen tussen Marseille en Genoa, en bussen 98 en 99 gaan om de 20-30 richting Nice. Bus 98 rijdt vanaf terminal 1 naar het centrum van Nice, terwijl bus 99 vanaf beide terminals naar het treinstation rijdt. Treinen van TER en SNCF rijden naar Cannes en de meeste andere plaatsen en steden vanuit Nice en de stations bevinden zich minder dan 1,5 km vanaf de luchthaven.

Autoverhuur

Alle belangrijkste autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd in de aankomsthal, waaronder Avis, Europcar, Hertz, Sixt, National en Libertans.

Luchthaventaxi's

Taxi's met een meter bevinden zich buiten beide terminals en het gemiddelde tarief naar Nice is overdag € 22-30 en 's avonds/'s nachts € 27-32.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus verbindt de twee terminals om de 5-10 minuten met elkaar tussen 04.30 en 00.30 uur, maar buiten deze tijden en ook daarbinnen, bevinden ze zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn verschillende restaurants, bars en winkels, banken en geldwisselfaciliteiten in beide terminals. Overige faciliteiten zijn onder andere een postkantoor, een eerstehulppost, VIP-lounges, bidruimtes, ontmoetingspunten en een zakencentrum met vergaderruimtes, fax, kopieerapparaat en internetfaciliteiten. Bagage-inpakdiensten (€ 8) en kruiers (€ 3 per tas/koffer) zijn beschikbaar, alsook bagagedepotfaciliteiten (€ 5 per dag).

Parkeren

Er is voldoende gelegenheid voor kort en lang parkeren bij beide terminals. P9 is het goedkoopst, maar P2 en P3 zijn dichterbij de terminals en kosten ongeveer het dubbele. Parkeren met extra beveiliging is mogelijk op terreinen G1 en G2, en lang parkeren kan op terrein P8, waar vandaan een gratis shuttlebus rijdt.

Internet

Wifi is gratis in blokken van 30 minuten. Er zijn ook 'pay-as-you-go' internetterminals (waar u betaalt voor de werkelijk gebruikte browsertijd).