Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Hamburg

De wijk Blankenese, Hamburg

Praktische info over Hamburg

Vervoer in de stad

Het uitgebreide openbaar vervoersysteem van Hamburg bestaat uit de U-Bahn (metro), de S-Bahn (forensentrein), bussen en havenveerdiensten en maakt rondreizen zonder auto aangenaam en eenvoudig. De U-Bahn is uitstekend en dekt het hele stadscentrum; hij sluit aan op de S-Bahn die de buitenwijken dekt. Dit treinnetwerk is de snelste manier om de stad te verkennen. Bussen zijn ook handig en er rijden nachtbussen in de binnenstad. Taxi's zijn minder duur dan in ander Duitse steden en zijn te allen tijde beschikbaar. Het is mogelijk om een auto te huren, maar parkeerruimte is in sommige delen van de stad, zoals bij de beroemde Reeperbahn, erg moeilijk te vinden en maakt autorijden stressvol. Net als in de meeste Duitse steden is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding fietsen te huren en dit is een leuke manier om de stad te verkennen. Sommige delen van de stad kunt u het beste te voet verkennen. De stad wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar u kunt het beste goed op uw eigendommen letten als u wandelt of gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 112 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Dag van de Duitse eenheid 3 okt 3 okt
Reformatiedag 31 okt 31 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Buß- und bettag (Dag van boetedoening en gebed) 19 nov 18 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Hamburg heeft een zeeklimaat, wat betekent dat het een tamelijk natte en winderige stad is, met overheersend westenwinden die vochtige lucht van de Noordzee aanvoeren. De zomers zijn warm maar regenachtig, met zo nu en dan droge, zonnige periodes. De winters zijn koud, soms zelfs priemend koud tot -2ºC of lager in januari, de koudste maand, wanneer het ijs op de Elbe en de meren in het centrum van de stad soms dik genoeg is om op te schaatsen. Sneeuwval is meestal licht en Hamburg ervaart doorgaans slechts één of twee hevige sneeuwbuien per jaar, beginnend in begin december; ijzel is de meer gebruikelijk vorm van winterse neerslag. De lente is zeer aangenaam in Hamburg, als de duizenden bomen in de stad in bloei staan, een nieuwe frisgroene bladerpracht hebben en wanneer de dagen warmer beginnen te worden na een druilerige winter. Het is zelfs zo dat ondanks dat de zomer de meest populaire tijd is voor toeristen, de lente de beste tijd is om een bezoek te brengen aan Hamburg, vooral ook omdat dit het seizoen is waarin de verschillende parken en tuinen in de stad het mooist zijn. De zomer kan heerlijk zijn en er zijn vele evenementen om van te genieten in de heetste maanden, maar attracties kunnen ook erg druk zijn en alles is duurder.

Luchthaven Hamburg

www.airport.de/en/

Vervoer naar de stad

De luchthaven van Hamburg is bereikbaar met de S-Bahn, een rit van 25 minuten vanaf het centraal station tegen een normaal tarief. Er rijden bussen in het centrum en in de buitenwijken. Taxi's zijn in ruime mate beschikbaar bij de uitgangen van alle terminals; de rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 30 minuten.

Autoverhuur

Avis, Europcar, Hertz, Budget, National en Sixt zijn allen vertegenwoordigd in terminal 2.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn ruim beschikbaar buiten alle terminals; de rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 30 minuten.

Voorzieningen

Er zijn verschillende restaurants, winkels, bars en cafés op de luchthaven, naast banken, geldwisseldiensten en pinautomaten in terminal 1 en 2. Er is toegang tot wifi in alle terminals. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Kort parkeren kost € 1 per 15 minuten tot maximaal € 21 (P1 en P2) of € 24 (P4 en P5) per dag. Lang parkeren kost € 100 (P1 en P2), € 60 (P8) of € 70 (P9) per week en € 3 per daaropvolgende dag. Langs de stoep parkeren om iemand af te zetten is beschikbaar voor € 1,50 voor de eerste vijftien minuten. Reizigers moeten er rekening mee houden dat sommige parkeerterreinen een upgrade krijgen en als gevolg van werkzaamheden gesloten kunnen zijn.

Internet

Toegang tot wifi is het eerste uur gratis, daarna wordt er een minimale toeslag gerekend.