Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Munchen

Stadsdeel Le Plateau, Montreal

Praktische info over Munchen

Vervoer in de stad

Het centrum van München is een voetgangerszone, dus veel van de attracties kunnen te voet worden bereikt; wat ook de plezierigste manier is om bepaalde delen van de stad te verkennen. Het efficiënte en geïntegreerde openbaar vervoersysteem van de stad kan uitstekend worden gebruikt om buiten het centrum te reizen; het bestaat uit bussen, trams, de U-bahn (metro) en de S-bahn (forensentrein) die rijden van ongeveer 05.00 tot 01.00 uur 's Nachts rijden er ieder uur bussen en trams langs de belangrijkste routes. Kaartjes moeten bij het betreden van het station of het voertuig gevalideerd worden en zijn overdraagbaar tussen alle vormen van vervoer en geldig gedurende twee uur na afstempelen, zolang men maar dezelfde kant op reist. De tarieven zijn gebaseerd op zones en het systeem is goed georganiseerd en eenvoudig te begrijpen. Er zijn ook verschillende dagpassen verkrijgbaar, naast de München Welcome Card, die alle vormen van vervoer in de stad dekt, met korting op de belangrijkste attracties in de stad. Taxi's zijn veilig en handig, maar duur. U kunt eenvoudig een auto huren, maar het is vaak beter om het openbaar vervoer te gebruiken in de grote Europese steden om frustratie en verwarring te voorkomen. U kunt ook voor heel weinig een fiets huren en dit is een prachtige manier om de stad te verkennen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 112 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Dag van de Duitse eenheid 3 okt 3 okt
Reformatiedag 31 okt 31 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Buß- und bettag (Dag van boetedoening en gebed) 19 nov 18 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het weer in München kan onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen zijn de zomers redelijk warm en zeer nat, gekenmerkt door zonnig weer dat wordt onderbroken door zware onweersbuien, terwijl de winters koud zijn, met lichte sneeuwval. De Alpen zorgen voor twee unieke afwijkingen in het weer in München: zuidwestenwinden die de Alpen doorkruisen kunnen de temperaturen aanzienlijk doen stijgen, zelfs in de winter; en noordwestenwinden vanuit de bergen brengen lage temperaturen, regen en op sommige dagen zelfs sneeuw buiten het seizoen met zich mee. U kunt heel gemakkelijk verschillende weersoorten ervaren tijdens een verblijf in München. De populairste tijd om een bezoek te brengen is in september, voor het Oktoberfest, maar de zomer is het toeristisch hoogseizoen. München is echt een vakantiebestemming voor het hele jaar, omdat veel van de attracties in de stad niet weersafhankelijk zijn om ervan te kunnen genieten.

Internationale luchthaven München

www.munich-airport.de/en/consumer/index.jsp

Vervoer naar de stad

Er rijden overdag en het grootste deel van de nacht frequente forensentreinen naar verschillende stations in München, waaronder de belangrijkste stations voor aansluitingen naar andere grote Europese steden. Er zijn bussen beschikbaar naar veel regionale bestemmingen en het belangrijkste treinstation. Het duurt ongeveer 20 minuten per trein en 45 minuten per auto om het stadscentrum te bereiken.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

IsarFunk Taxizentrale runt diensten vanaf de luchthaven van München. De reistijd naar het stadscentrum is ongeveer 45 minuten en taxi's kosten rond € 35 tot € 55.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende restaurants en bars, taxfree- en andere winkels, douchegelegenheid en een apotheek. Pinautomaten en geldwisselbalies zijn aanwezig in de aankomst- en vertrekhallen.

Parkeren

Parkeren op terrein P5, P7, P8, P26 en P35 kost € 8 voor het eerste uur en € 4 per volgend uur, tot maximaal € 25 per dag gedurende de eerste zeven dagen (daaropvolgende dagen kosten € 5, tot een maximaal bedrag van € 195). Parkeerterreinen P1-P4 kosten € 30 per dag na zeven dagen en P20 na vijf dagen. Lang parkeren is het goedkoopst op de parkeerterreinen P41, P51 en P81 voor € 14 per dag voor de eerste drie dagen, en vast tarief van € 50 voor maximaal een week en € 2 per dag tot 21 dagen.

Internet

Er is tegen een vergoeding wifi beschikbaar via T-Mobile.