Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Bologna

De typische kleuren van Bologna

Praktische info over Bologna

Vervoer in de stad

Het centrum van Bologna is compact en de nauwe straten met kinderkopjes zijn erg leuk om door te zwerven. Wandelen is dus een geweldige manier om de bezienswaardigheden te bezoeken. Fietsen en motoren zijn ook heel gebruikelijk. Bezoekers die zich bezorgd zijn dat ze verdwaald kunnen raken in de labyrint-achtige straatjes kunnen gebruik maken van het bussysteem, beschikbaar van 06.30 uur tot laat. Een stadspas is een goedkope manier om meerdere ritten te maken; hiermee kunnen 10 ritten van elk 70 minuten worden gemaakt. Taxi's en huurauto's zijn ook beschikbaar, maar een groot deel van het stadscentrum is verboden voor auto's, waarmee een groot deel van het gemak verloren gaat.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Bevrijdingsdag 25 apr 25 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de republiek 2 jun 2 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Bologna is nat subtropisch, met grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter. De zomers zijn heet en broeierig, met temperaturen die hoger zijn dan langs de kust. In de heetste maanden, juli en augustus, schommelen de temperaturen tussen de 31°C en 17°C. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat veel lokale bewoners in augustus op vakantie gaan en dat een aantal restaurants en bedrijven ten minste een deel van de maand dicht zijn. In de koudste maand, januari, variëert de temperatuur tussen de 10°C en 1°C. Regen overheerst in de winter, met koele tot koude temperaturen en zo nu en dan sneeuw. November is de natste maand, maar bezoekers kunnen ook in oktober, december, maart en april regen verwachten. De beste tijd om Bologna te bezoeken is in de lente (april en mei) of in de herfst (september) als het weer warm is, maar het niet al te druk is.

Luchthaven G Marconi Bologna

www.bologna-airport.it/uk/?LN=UK

Vervoer naar de stad

Er vertrekken om de twee uur rechtstreekse bussen naar Modena en Siena vanaf de luchthaven. Het dichtstbijzijnde treinstation naar de luchthaven ligt op 6 km afstand, maar het centraal treinstation van Bologna is een belangrijk transportcentrum met verbindingen naar bestemmingen in heel Italië. Er is een shuttlebus die voor € 5 overdag om de twee uur naar het station rijdt.

Autoverhuur

Er zijn veel autoverhuurbedrijven bij de luchthaven, waaronder Hertz, Avis, Alamo, Budget, Sixt en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met een vast tarief buiten de terminal; deze zijn echter populair in het spitsuur. Het kan dus een goed idee zijn om van tevoren een taxi te reserveren. Het tarief is € 10, met een toeslag voor luchthavenvervoer die afhankelijk is van de tijd: € 3 op werkdagen van 06.00 tot 22.00 uur; € 4,70 op zondagen en feestdagen tussen 06.00 tot 22.00 uur en € 5,60 elke dag tussen 22.00 tot 06.00 uur.

Transfer tussen terminals

Er is slechts één terminalgebouw. De vertrekhal is op het bovenste niveau en het onderste niveau huisvest de aankomsthal.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten zijn onder andere bank- en geldwisseldiensten, pinautomaten, bagagebewaringsfaciliteiten, een zakenlounge, reisbureaus, een informatiebalie en vele winkels en restaurants.

Parkeren

Voor kort parkeren is er het Express Car Park, direct naast het terminalgebouw, wat € 2,20 per uur of € 22 per dag kost. De tarieven voor middellang en lang parkeren zijn € 9,50 voor zeven uur en € 15 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de Marconi Business Lounge, waarvoor een toegangsprijs van € 23,60 geldt.