Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Florence

Basilica di Santa Maria del Fiore

Praktische info over Florence

Vervoer in de stad

De beste manier om Florence te verkennen is te voet; het centrum is compact en het verkeer beperkt. Er is een uitgebreid busnetwerk (ATAF), beschikbaar van 05.30 uur tot middernacht. Een kaartje is 70 minuten geldig. U kunt ook een kaartje kopen voor vier keer 70 minuten. De kaartjes moeten gevalideerd worden in een knipapparaat als u de bus betreedt. Kaartjes en verschillende buspassen zijn beschikbaar bij elke gelegenheid met de ATAF-sticker, zoals krantenkiosken, kaartjesautomaten, koffiebars en in de bus zelf. Kaartjes kosten vooraf € 1,20, maar in de bus zelf betaalt u € 2, en moet u gepast betalen. Een taxi gebruiken is lastig in Florence, omdat ze niet op straat kunnen worden aangeroepen. Er zijn taxistandplaatsen buiten het treinstation en bij de meeste toeristische bestemmingen, of u kunt een taxi bellen. De voorrijkosten zijn € 3,20 en er gelden extra kosten voor bagage en voor ritten 's nachts of op zondag. Vrouwen die tussen 21.00 en 02.00 uur alleen reizen tussen het centrum van de stad en hun hotel of appartement kunnen 10 procent korting vragen op het taxitarief.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Bevrijdingsdag 25 apr 25 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de republiek 2 jun 2 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Florence heeft een vochtig, subtropisch klimaat. Doordat de stad zich in een vallei bevindt, wijkt het klimaat enigszins af van de rest van Toscane. De zomers zijn heet en broeierig, met temperaturen die hoger zijn dan langs de kust. In de heetste maanden, juli en augustus, schommelen de temperaturen tussen de 31°C en 17°C. Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat veel lokale bewoners in augustus op vakantie gaan en dat een aantal restaurants en bedrijven ten minste een deel van de maand gesloten zijn. In de koudste maand, januari, variëren de temperaturen tussen de 10°C en 1°C. Regen overheerst in de winter, met koele tot koude temperaturen en zo nu en dan sneeuw. November is de natste maand, maar bezoekers kunnen ook in oktober, december, maart en april regen verwachten. Het toeristisch hoogseizoen in Florence is in de zomer, tussen juni en augustus, als het heet, maar prachtig weer is. De grote hoeveelheid bezoekers in de zomermaanden is voor kunstliefhebbers en toeristen soms ontmoedigend, en de beste tijd om Florence te bezoeken is daarom in de lente of in de herfst. De winter is ook zeker een optie, met als bonus dat galerieën en musea in deze tijd veel rustiger zijn, maar wees voorbereid op regen als u in de winter in Florence vakantie viert.

Luchthaven Peretola Florence

www.aeroporto.firenze.it

Vervoer naar de stad

Tussen 05.30 en 23.30 uur vertrekken er om de twee uur bussen vanaf de luchthaven naar Florence.

Autoverhuur

Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Maggiore en Sixt runnen autoverhuurfaciliteiten vanaf de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er staan taxi's voor de terminal en de tarieven naar het centrum kosten vanaf € 20; de rit duurt ongeveer 15 minuten.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit een afdeling gevonden voorwerpen, informatiebalies, VIP-lounges, openbare telefoons, hulp voor gehandicapten, medische faciliteiten en verschillende winkelmogelijkheden en eetgelegenheden.

Parkeren

Kort parkeren is de eerste 15 minuten gratis en kost vervolgens € 2 voor een uur, € 3 voor twee uur, € 3 voor elk daaropvolgend uur en € 25 per dag. Lang parkeren kost € 1 per uur in de eerste week, € 0,60 per uur in de tweede week en € 0,50 voor elk daaropvolgend uur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de Masaccio Lounge.