Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Moskou

Basiliuskathedraal, Moskou

Praktische info over Moskou

Vervoer in de stad

De eenvoudigste en meest aangename manier om rond te reizen in Moskou is met de ondergrondse metro. Deze is goedkoop, uitermate efficiënt en eenvoudig in het gebruik, zelfs als men in aanmerking neemt dat alle borden in het Russisch zijn. Toch is het een goed idee om uw bestemming in het Cyrillisch op een papiertje te schrijven om het juiste station te kunnen identificeren. De metro rijdt tot ongeveer 01.00 uur en de tarieven zijn standaard, ongeacht de gereisde afstand en met onbeperkt overstappen. Bovengronds vervoer is minder efficiënt dan de metro, maar een goedkoop netwerk van bussen, trams en trolleybussen dekt tot 23.00 uur de gebieden waar de metro niet komt. Ze kunnen onaangenaam druk worden tijdens het spitsuur. Alternatieven voor de bus zijn passagiersbusjes, marshrutka genaamd, die de busroutes volgen en op verzoek stoppen. Er zijn ook vele officiële taxi's met een meter en onofficiële auto's die op straat kunnen worden aangeroepen, maar het tarief moet voordat u instapt worden overeengekomen, vooral omdat bij toeristen vaak te veel wordt gerekend. Hoewel taxi's over het algemeen veilig zijn, moeten toeristen voorzichtig zijn en wordt vrouwen die alleen zijn aangeraden taxi's te vermijden. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Stekkers met twee ronde pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de roebel (RUB). Eén roebel is 100 kopek. De grotere bedrijven accepteren de meeste gangbare internationale creditcards. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren en hotels. In de grote steden zijn overal geldautomaten te vinden. Het is vrij lastig om buiten Rusland aan roebels te komen en het is dan ook aan te raden om Amerikaanse dollars of eurobiljetten (in goede staat) mee te nemen om die ter plekke om te wisselen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Rusland is +7. De openbare telefoons zijn goed te gebruiken voor zowel nationale als internationale gesprekken. Ze werken met telefoonkaarten die u bij krantenkiosk en postkantoor kunt kopen. Telefooncellen op vliegvelden en in de grote hotels accepteren doorgaans ook Amex of Visa maar ze zijn meestal wel een stuk duurder dan de telefooncellen op straat. De dekking van mobiele netwerken is goed in de grotere plaatsen en steden, maar kan beperkt zijn in afgelegen gebieden. Er is internet via internetcafés in de grotere steden en plaatsen.

Alarmnummer

112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaar 1 jan - 5 jan 1 jan - 5 jan
Russisch-orthodox kerstmis 7 jan 7 jan
Dag van de verdediger van het vaderland 23 feb 23 feb
Internationale vrouwendag 8 mrt 8 mrt
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de overwinning 9 mei 9 mei
Onafhankelijkheidsdag 1990 12 jun 12 jun
Dag van de eenheid van het volk 4 nov 4 nov

Klimaat

+

Moskou heeft een continentaal klimaat, gekenmerkt door uitermate koude, lange winters en hete zomers. Midzomer, in juli en augustus, zijn de temperaturen aangenaam warm, met zo nu en dan een hittegolf, en is de luchtvochtigheid hoog. De winters zijn drastisch anders, met slechts zes uur daglicht in het midden van het seizoen en temperaturen van ver onder het vriespunt. In de zomer varieert de gemiddelde temperatuur van 12°C tot 26°C; en in de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de -10°C en -3°C. De wintersneeuw begint in oktober te vallen en de sneeuwdeken blijft tot ver in de lente liggen. Moskou kent weinig regen, de meeste neerslag valt als sneeuw.

Internationale luchthaven van Moskou Sjeremetjevo

svo.aero/en

Vervoer naar de stad

Er zijn verschillende busdiensten die elke terminal verbinden met de nabije metrostations; van daaruit zijn er aansluitingen naar het centrum van de stad. Er zijn ook minibusjes beschikbaar.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven zijn onder andere Sixt, Hertz, Splash en Europcar.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte). Snorders werken aan de voorkant van de terminals en moeten worden vermeden. Boek een taxi bij de balie van een van de officiële taxibedrijven. U wordt aangeraden vooraf een taxi te boeken die u bij aankomst opwacht.

Transfer tussen terminals

De meeste internationale vluchten komen aan op terminals D, E en F. Terminals B en C, die 24 km verderop liggen, zijn bestemd voor charter- en binnenlandse vluchten. Er zijn openbare bussen en Express-bussen, taxi's en gratis luchthavenshuttles beschikbaar tussen de 5 terminals. Een voetpad verbindt terminals D, E en F.

Voorzieningen

Eenmaal langs de incheckbalie van de luchthaven Moskou Sheremetyevo beschikken alle terminals over onder andere geldwisselkantoren, restaurants, bars en taxfreewinkels. Gehandicapte reizigers dienen vooraf rolstoelvervoer van het vliegtuig naar het terminalgebouw te regelen. Business lounges, met douches en verfrissingsfaciliteiten, zijn aanwezig in terminal C, D, E en F.

Parkeren

Parkeren is dichtbij alle terminals mogelijk. Bij de meeste is het parkeren de eerste 5 tot 15 minuten gratis.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in terminal C, D, E en F.