Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Moskou

Basiliuskathedraal, Moskou

Praktische info over Moskou

Vervoer in de stad

De eenvoudigste en meest aangename manier om rond te reizen in Moskou is met de ondergrondse metro. Deze is goedkoop, uitermate efficiënt en eenvoudig in het gebruik, zelfs als men in aanmerking neemt dat alle borden in het Russisch zijn. Toch is het een goed idee om uw bestemming in het Cyrillisch op een papiertje te schrijven om het juiste station te kunnen identificeren. De metro rijdt tot ongeveer 01.00 uur en de tarieven zijn standaard, ongeacht de gereisde afstand en met onbeperkt overstappen. Bovengronds vervoer is minder efficiënt dan de metro, maar een goedkoop netwerk van bussen, trams en trolleybussen dekt tot 23.00 uur de gebieden waar de metro niet komt. Ze kunnen onaangenaam druk worden tijdens het spitsuur. Alternatieven voor de bus zijn passagiersbusjes genaamd marsjroetka, die de busroutes volgen en op verzoek stoppen. Er zijn ook vele officiële taxi's met een meter en onofficiële auto's die op straat kunnen worden aangeroepen, maar het tarief moet voordat u instapt worden overeengekomen, vooral omdat bij toeristen vaak te veel wordt gerekend. Hoewel taxi's over het algemeen veilig zijn, moeten toeristen voorzichtig zijn en wordt vrouwen die alleen zijn aangeraden taxi's te vermijden. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3 (GMT+4 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in september).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Stekkers met twee ronde pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Russisch-orthodox kerstmis 7 jan 7 jan
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van de verdediger van het vaderland 23 feb 23 feb
Internationale vrouwendag 8 maart 8 maart
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de overwinning 9 mei 9 mei
Onafhankelijkheidsdag 1990 12 jun 12 jun
Eenheidsdag 25 okt 4 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Moskou heeft een continentaal klimaat, gekenmerkt door uitermate koude, lange winters en hete zomers. Midzomer, in juli en augustus, zijn de temperaturen aangenaam warm, met zo nu en dan een hittegolf, en is de luchtvochtigheid hoog. De winters zijn drastisch anders, met slechts zes uur daglicht in het midden van het seizoen en temperaturen van ver onder het vriespunt. De wintersneeuw begint in oktober te vallen en de sneeuwdeken blijft tot ver in de lente liggen. Moskou kent weinig regen, de meeste neerslag valt als sneeuw.

Internationale luchthaven Sjeremetjevo

svo.aero/en/

Vervoer naar de stad

Er zijn verschillende busdiensten die elke terminal verbinden met de nabije metrostations; van daaruit zijn er aansluitingen naar het centrum van de stad. Er zijn ook minibusjes beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Hertz, National en Budget.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte). Snorders werken voor beide terminals en moeten worden vermeden. Boek een taxi bij de balie van een van de officiële taxibedrijven. U wordt aangeraden vooraf een taxi te boeken die u bij aankomst opwacht.

Transfer tussen terminals

De meeste internationale luchten komen aan op terminals D, E en F. Terminals B en C, 24 km verderop gesitueerd, zijn bestemd voor charter- en binnenlandse vluchten. Openbare bussen en Express-bussen, taxi's en gratis luchthavenshuttles zijn beschikbaar tussen de 5 terminals. Een voetpad verbindt terminals D, E en F.

Voorzieningen

De rijen voor de paspoortcontrole en de incheckbalies zijn over het algemeen lang, dus hiervoor moet voldoende tijd worden genomen. Eenmaal langs de incheckbalie beschikken alle terminals over onder andere geldwisselkantoren, restaurants, bars en taxfreewinkels. Gehandicapte reizigers dienen vooraf rolstoelvervoer van het vliegtuig naar het terminalgebouw te regelen. Business lounges met douche faciliteiten en verfrissingen zijn beschikbaar in terminals D, E en F.

Parkeren

Parkeren is dichtbij alle terminals mogelijk. Bij de meeste is het parkeren de eerste 5 tot 15 minuten gratis.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in terminal F en in de Classic Lounge van terminal C. Er is gratis wifi beschikbaar in terminals terminals C, D, E en F.